Двубоят на Кубрат Пулев с Илайджа Маккол в събота, 5 април, от 21,45 ч в Рощок, Германия може и да не се състои. Американецът отрече да се е съгласил на сблъсък с българина и сподели, че не е приел условията на промоутърската компания, която организира двубоя. По думите на Маккол немската "Зауерланд" му е предложила само 10 хил. долара.

"Те (агенцията – б.а.) се опитаха да ме притиснат да подпиша договор срещу само 10 хил. долара, за да се бия срещу претендент номер едно за световната титла. Искат да ме използват срещу трохи, а и продължават да ме притискат за мач, който е след четири дни. Не знам кой е Пулев, но аз не съм човекът за този мач", заяви 26-годишният боксьор.

Американецът е син на легендата в бокса Оливър Маккол, който е световен шампион в тежката категория от 1994 г., а дори и на 48 г. още се състезава. Илайджа има 12 победи, три загуби и едно равенство в своята кариера в професионалния бокс, като в момента се намира в слаба форма. Маккол загуби последните си два мача на ринга.