"Ботев" (Пловдив) и "Левски" направиха интересен и оспорван мач за 1:1 в мач от първия кръг на първенството в "А" група. Като за начало на футболния маратон и предвид страхотната жега в "Коматево", двубоят бе на прилично качество и предложи динамика дори в последните минути. Съперниците до последно опитваха да се победят.

Нови попълнения и за двата цвята вкараха головете. Привлеченият от "Берое" Георги Костадинов откри в 11-ата минута за "сините" след центриране на 20-годишния Борислав Цонев. "Канарчетата" натиснаха след почивката и в 59-ата получиха дузпа за игра с ръка на Цонев.

Юношата на "сините" и до миналата есен единствен българин с гол за наш отбор в Шампионската лига - Мариян Огнянов, обаче не уцели вратата от 11-те метра. Все пак "Ботев" изравни десет минути по-късно, когато резервата Даниел Генов бе изведен зад защитата на гостите и порази целта.

До края по-опасните ситуации бяха пред вратата на "Левски". Направи впечатление големият брой млади футболисти в състава на "сините".