Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд.

 

Фирма на Ирена Кръстева е подала заявка пред Патентното ведомство за запазване на марката „Кой“. 
Източници от Патентното ведомство съобщиха, че освен марката „Кой“, Ирена Кръстева е поискала да запази и марката „Шиши“.

***

След протестите срещу главния прокурор Сотир Цацаров и контрапротестите срещу министъра на правосъдието Христо Иванов, двете главнодействащи лица в словесната канонада относно съдебната реформа изненадващо стоплиха отношенията си. Пред журналисти Сотир Цацаров дори обяви, че е време с Христо Иванов да заровят томахавките и да вземат писалките.

На заседанието на ВСС Христо Иванов попитал Цацаров:

- Ти това с томахавките и писалките верно ли го мислиш?

Тогава Цацаров поклатил утвърдително глава, взел един лист и една писалка и започнал да пише пред Христо Иванов: „#ПСИХО десни. Где бяхте вий…”

***

Тази седмица зевзеци от междублоково пространство в столичен квартал направиха следния извод: „Хората до Плутон стигнаха, ние още съдебна реформа пра’им!”

***

По повод на съдебната реформа лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев проведе срещи с едни от най-големите си съперници – Лютви Местан и Сотир Цацаров. Попитан от симпатизанти на реформаторите дали не се чувства нечистоплътно след срещите си с Местан и Цацаров, Радан Кънев отговорил:

- Вие пък! Аз управлявам с Бойко Борисов!

***

ГЕРБ обяви, че е готова да подкрепи идеята на БСП в Кърджали да се проведе референдум дали градът да се отдели в самостоятелна община. От ДПС също били съгласни да се проведе референдум, но не за отделянето на града в самостоятелна община, а за анексирането на Кърджали!

***

Реформаторският блок издигна в последния момент кандидатурата на Константин Пенчев за втори мандат като омбудсман на републиката. Няколко часа преди да изтече крайният срок за номинации, единствен кандидат за поста беше Мая Манолова. 

Пред съпартийци Мая Манолова коментирала номинацията на Константин Пенчев така:

- Много гадно, това е все едно часове преди парламентарни избори да те натопят с печатница за фалшиви бюлетини! 

***

Премиерът Бойко Борисов уволни заместник-министърката на туризма Надя Маринова, защото беше снимана да спи в пиано бар. Тази седмица обаче се очаква Бойко Борисов да върне Надя Маринова на поста ѝ. Причината е, че след нейната снимка как спи пияна в бар, хиляди скандинавци са резервирали почивки в Слънчев бряг.

***

Цветан Василев публикува ново писмо със скандални обвинения. Ето защо на следващия ден повечето вестници бяха принудени да публикуват само кръстословици и судоку.

***

При сдаването на поста управител на БНБ Иван Искров подари сребърно звънче на новия гуверньор Димитър Радев. 
- Ех, Иване – казал Радев – 45 бона взимаш – звънчето можеше да е златно!

***

Един от най-известните наркотрафиканти в света - мексиканецът Ел Чапо избяга от затвора. 

Малко преди бягството си Ел Чапо споделил на съкилийниците си: „Когато Братя Галеви и Брендо не отиват при Ел Чапо, Ел Чапо отива при Братя Галеви и Брендо!“

***Новините за Гърция тази седмица са две – една добра и една лоша.

Добрата е, че Джони Деп си купи от гръцката държава остров за 4, 2 млн. евро. Лошата е, че е превел парите по банка.

***

Футболистът Благой Георгиев беше спипан от италиански полицаи да пише с монета върху колона от Колизеума. 

Пред свои близки футболистът се оправдал за изцепката си така:

- Какво да направя? Мислех, че не е забранено да се драска по Колизеума, защото видях, че има и други надписи: „Кой предложи Пеевски?“, „Мустак, продавай!“ и „Алпийска фирма Дъглас са турци – лъжат ви!“

***

От други български туристи, присъствали на просташката изцепка на Благой Георгиев, разбрахме как е преминал сблъсъкът на футболиста с карабинерите. След като карабинерите хванали Благой Георгиев да драска с монета по колоната на Колизеума, те го заплашили с арест и с глоба от 20 000 евро. 

- Чакайте, бе, аз не съм кой да е! - тръгнал да се измъква футболистът. - Аз съм Благо Джизъса и съм  футболист от националния отбор на България. Даже съм играл с Италия!

- Вярно, бе! Ти игра за нас! - обърнали се карабинерите към Благо и го пуснали да си ходи. 

***

През седмицата стана ясно, че продуцентът Димитър Митовски дължи 900 000 лева на НФЦ.
По този повод от БНТ издадоха, че в новия сезон на сериала „Под прикритие”  Куката и Иво Андонов ще рекетират бизнеса, за да съберат пари за Митовски.

***

Джорджано записа дует с фолкпевица от „Пайнер“. Присъединяването на пишман певеца към империята на Митко Пайнера никак не било случайно. В поп-фолк средите се говори, че и Джорджано, също като Преслава, Галена и Анелия,  е откритие на Милко Калайджиев – Милко го е открил пред един кабинет „Уши, нос, гърло“!