"На изборите за общински съветници ще има ръст - трябва да имаме 600 хил. гласа (б.р., на парламентарните избори партията спечели около 505 хил. гласа)", заяви лидерът на БСП Михаил Миков в студиото на Канал 3. "Надявам се на подкрепата на хиляди хора. Неолибералното дясно се изчерпа", категоричен е соцлидерът.

Според него хората щели да харесат идеите на партията като въвеждане на прогресивно данъчно облагане, борбата с веригите, противопоставянето на т.нар. социална реформа на вицепремиера Ивайло Калфин, която предвижда равна пенсионна възраст за мъжете и жените.

"Прогресивното облагане, на което БСП държи, ще увеличи доходите на семействата с до 1500 лв. Мантрата "Ниските данъци ще доведат нови инвестиции" не проработи, казва Миков. "Сега кризата показа, че тази данъчна политика е неефективна. Дори в най-десните държави няма толкова ниски данъци", категоричен е той.

Лидерът на лявата партия декларира, че БСП няма да подкрепи исканите промени в Конституцията, свързани със съдебната реформа.

"БСП няма да подкрепи промяната на Конституцията така, както е внесена. По начина, по който се променя съдебната система има само желание да се овладее Висшия съдебен съвет (ВСС). В момента се прави реформа, с която се цели да вкарат политиката на сегашното мнозинство в състава на ВСС и решенията му. Разделянето на две камари е грешка. Не бива да се изолират едните от другите, не бива да се изключва обществеността от ВСС. Затова там трябва да има и преподаватели по право, и адвокати.", смята председателят на БСП.