Стана ясен следващият съперник на звездата на българския професионален бокс Кубрат Пулев. На 5 април, събота, Кобрата ще се изправи срещу Илайджа Маккол – сина на легендарния американски боксьор Оливър Маккол. Атомният бик е шампион на света в тежката категория за 1994 г. и все още се състезава, макар и на 48-годишна възраст.

Мачът ще се играе в Рощок, Германия, но няма да бъде защита на интернационалната титла на Пулев, а подгрявка за българина преди евентуален сблъсък с Владимир Кличко за световната корона. Срещата ще се предава пряко по Диема от 21,45 ч българско време. Двубоят ще се играе в осем рунда.

Илайджа Маккол има 16 мача в професионалния бокс, от които 12 победи (11 с нокаут), 3 загуби и едно равенство. Кобрата е със стопроцентов актив от 19 победи.

За последно Пулев се би в осем рунда през 2011 г. срещу Максим Педюра. Оттогава насам всички мачове на българина са по 12 рунда.

Кубрат Пулев, който спечели приза "Мъж на годината" за 2013 г., за последно игра на 14 декемрви м.г. и спечели срещу американеца Джой Абел с технически нокаут в петия рунд.