Председателката на временната парламентарна комисия по казуса КТБ Десислава Атанасова заяви пред бТВ, че лично тя и колегите ѝ от ГЕРБ нямат каквито и да е зависимости с Цветан Василев. Изявлението ѝ бе по повод обвиненията на криещия се в Белград банкер, че докладът за състоянието на банката с отнет лиценз е бил политическа поръчка.

Преди ден Василев публикува изявление до медиите, в което поименно посочи двама депутати от комисията на Атанасова като имащи пряко отношение към случилото се с КТБ - бившия шеф на парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев и бившия финансов министър Петър Чобанов.  

"Аз съм първа сред равни", повтори на два пъти Атанасова, обяснявайки, че всяка политическа сила в парламента е определяла представителите си в комисията.

Тя посочи, че е била отправена покана към Цветан Василев да се яви на заседание на комисията, но нямало възможност той да бъде изслушан по Skype. 

"Не следва работата на комисията да се превръща в някакъв риалити формат", каза депутатката от ГЕРБ.

Атанасова посочи, че вината за КТБ е на ръководството на БНБ и изрази задоволство от подадената оставка на Иван Искров. Вина обаче имали и одиторите на банката от "КПМГ България", които са заверявали отчетите на банката.

"Един от главните одитори на компанията е близка приятелка на Цветан Василев. Заедно са ходили на круизи", обясни Атанасова.