Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че не смята да подава оставка пред бТВ. Тази вечер пред Съдебната палата в столицата ще има протест в подкрепа на съдебната реформа, на който основното искане е оставката на Цацаров. Снощи на фасадата на сградата активисти на "Протестна мрежа" прожектираха огромен надпис #Оставка. 

"Право е да се протестира и да се иска оставка. Право е и да се аргументира това искане. Мое право е да работя така, както мисля, че е правилно", каза Цацаров.

После главният прокурор обясни, че днес е "ден като ден, работен ден, значи хубав ден".

По повод възраженията на "Протестна мрежа" срещу правосъдния министър след публикация във вестник "Труд" на журналиста Калоян Стоев, Цацаров бе категоричен, че това не е акт на репресия спрямо министъра, с който имат диаметрално различни позиции по смисъла на правосъдната реформа.

"Тези хора да ми дадат списък на лицата, които не трябва да бъдат проверявани", каза главният прокурор.

Според него прокуратурата ще снеме обяснения от главния редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков по разследването на вестника, но още от сега било ясно, че Христо Иванов не е подписал договора за който става дума в разследването на Калоян Стоев. Снощи самият Блъсков призна, че това име не е на реално съществуващ журналист, а редакционен псевдоним.

Цацаров обясни, че не знаел защо от Политбюрото на "Протестна мрежа" реагирали нервно при положение, че преди време прокуратурата е разследвала имуществото и доходите на хората от тази организация и след като не открила нарушения е прекратила проверерката.

В студиото Цацаров изгледа запис от тв участие на лидера на ДСБ Радан Кънев, в което той определи публикацията, по която се самосезира прокуратурата като "фалшиво име във фалшива медия".

"Не меря медиите на фалшиви и нефалшиви. Може би на Радан Кънев му харесват изданията на Иво Прокопиев", допусна главният прокурор.

Цацаров отказа да каже точно кои издания и медии попадат в полезрението на прокуратурата за проверки, но посочи какви медии му допадат най-много:

"Такива, които съобщават само новини и факти, без коментари и внушения и оставят читателите да решават." 

Цацаров четял новините на една определена информационна агенция, чието име обаче не назова, за да не ѝ правел реклама.