Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Нямам мандат да изведа Гърция извън Еврозоната", заяви пред депутатите от парламентарната група на СИРИЗА гръцкият премиер Алексис Ципрас. Той представи новият план за излизане от кризата, който снощи бе изпратен на кредиторите и лидерите от Еврозоната.

"Ще се опитам да постигна възможно най-благоприятното споразумение с кредиторите", добави министър-председателят.

Вчера гръцкото правителство поиска заем от 53 млрд. евро от кредиторите. Предложенията в замяна включват повишаване на ДДС, както и пенсионна реформа и реформиране на държавните служби, за да се увеличат приходите на правителството в замяна на финансова помощ за три години. Гърция иска решение "да се коригира" огромният й държавен дълг, който е 180% от БВП, както и "пакет от 35 милиарда евро", предназначен за растеж, предаде АФП.

С тези действия Ципрас на практика се съгласява с почти всички искания на кредиторите от 26 юни.

Днес гръцкият парламент трябва да гласува, с което ще позволи или забрани на премиера да преговаря в Брюксел.

"Трябва много внимателно да проучим гръцките предложения, защото честно казано нямам никакво доверие на Атина и не разбирам каква е разликата между плановете преди неделята на референдума и днес", коментира междувременно в Берлин Михаел Фухст. Той е земестник-парламентарен бос на партията на Меркел - Християндемократическия съюз. "Нали на референдума гръцкият народ каза охи", припомни той. Според него е важно да се види дали новите предложения са работещи и ще доведат до реални стъпки, иначе няма никакъв смисъл от приемането им.

Ключови думи

Коментари

офф

немците започват да ме дразнят. Кисинджър ги определя като Велика сила със силно изявен провинциализъм. Просто не могат да надскочат себе си. Аз казах преди време, че големия печеливш от турбуленцията в ЕС ще се казва Фр. Оланд. Точно 200 години след Ватерло, Франция ще се завърне повече отвсякога като МОрален водач на Европа. Меркел е добре, но просто масата на немската политика е крайно провинциална и еснафска. Няма какво повече да се говори и приказва за Референдуми и тн, неща, които имат своето политико Историческо значение в, но не и за бъдещето. Ципрас избра бъдещето и Европа следва да го подкрепи в плана, дори да бъде ЩЕДРА, а не да правят язвителни бележчици.

cos

Официално нямат мандат, но на практика така действат. Смятам, че такова поведение не трябва да се стимулира.

Офф, какъв морален водач, когато става дума за раздаване на апри??? И какво е това бъдеще, което е избрал Ципрас - ние ще вдигнем данъци, но не сме обещали, че ще ги събираме, за което благоволете да ни платите 53 милиарда евро?! Защо точно на гърците тези милиарди? Изобщо, левичарството ясно, че иска да харчи чужди пари и да няма грижа да ги изкарва, но все трябва да се спрете някъде:)

zakkwylde

Вчера Ципракис накара гърците да кажат OXI, а днес вече им се изсра на главите. Което показва, че гръцкият суверен няма акъл за пет пари и се води по акъла на всеки провинциален идиот. При това положение страданията им ще продължат докато не излязат от въображаемия си свят в реалния.

Развеселен

"Трябва много внимателно да проучим гръцките предложения, защото честно казано нямам никакво доверие на Атина и не разбирам каква е разликата между плановете преди неделята на референдума и днес", коментира междувременно в Берлин Михаел Фухст. Той е земестник-парламентарен бос на партията на Меркел - Християндемократическия съюз. "Нали на референдума гръцкият народ каза охи", припомни той." Немците не спират да гавротят Сеириза. Но така е - what comes around goes around.

поредни заигравки

Всички реформи в социалната сфера са след 2019, а парите ще се вземат до 2018? Тогава приключва мандата на Ципрас и новият ще каже, че няма да прави реформи, защото гръцкият народ е гласувал с не на референдума. Просто САЩ не позволяват на ЕС да изгони Гърция от еврозоната и тези пишман реформи са само за заблуда на данъкоплатците от еврозоната. Данъци ще съберат, ама в някой друг мандат. В Гърция масово се крият данъци. Блажени са вярващите на Ципрас в еврозоната.

viki

Понякога езикът казва много за народопсихологията - банка на гръцки е "трАпеза". И да не подиграваме само съседите - това, което на английски HEADquarters, на български е "седалище".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.