Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Няма да опростим дълга на Гърция", категорично заяви канцлерката на Германия Ангела Меркел. Тя коментира кризата в Гърция от Босна и Херцеговина, където е на официална визита.

"В неделя е решаващото и важно заседание на срещата на лидерите от ЕС", подчерта тя, цитирана от ТАСС. "Сега не могат да се направят абсолютно никакви прогнози какви ще бъдат резултатите от него", обясни Меркел.

"Желязната лейди" доста сдържано оцени усилията на Алексис Ципрас и Атина да се преборят с кризата и предложения от тях нов план. Днес през деня някои гръцки вестници обявиха, че Гърция готви план в перспектива от две години, според който ще се направят структурни реформи, ще се вдигнат различни данъци, като целта е да се влеят в бюджета 12 милиарда евро. 

"Не съм в състояние сега да кажа точно какво означава този план и дали самата програма е достатъчна за излизане от кризата и как тя може да се отрази на страната да се справи с дълговете си", коментира Меркел.

Както е известно Еврозоната даде ултиматум на Ципрас да направи предложения, които да бъдат разгледани от лидерите на страните членки и евентуално да бъде подписано компромисно споразумание. Срокът изтича днес - четвъртък, в 24 часа.

А в неделя бе свикан извънреден форум на всички лидери от Евросъюза в Брюксел, на който да се вземе решение по кризата в Гърцияа. Засега жностите за излизане на Гърция от Еврозоната остават 50 на 50 сочат експерти.

Ключови думи

Коментари

FF

Разбира се, опрощават се дългове само на банки и компании, и дори се спасяват с още милиарди от данъкоплатеца.

А гръцките дългове не са ли за сметка на европейските данъкоплатци? Аман от комунизирани зомбитаЧ

denim58

Абе ти да не си социалист?!...Да знаеш, личи ти,мислиш повърхностно.

"Желязната лейди"? Меко казано, неприлично е да я наричате така. Независимо от кавичките.

това изчадие германско много се е наежило

Развеселен

защото си иска парите ли?

Развеселен

Права е Ангела Меркел. Много дълго тя стоя с протегната за помощ ръка. И тази ръка увисна със страшна сила! Време е да се свие в юмрук.

Импала

Ако налеят в Босна 1% от парите дето са дали на Гърция... Босна ще стане Швейцария.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.