Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дами и господа, това, което предстои да се случи, не може да бъде наречено по никакъв друг начин, освен културна инвазия! И то не в някоя си отделна чужда държава, а на цял континент. Сред ледовете на Антарктида вече ще има наша, българска, родна художествена галерия! Фактът не може да не ни радва, защото сме доказани първопроходци - никой досега не се беше сетил за подобно нещо. Оттук нататък и Британският музей да бъде пренесен на Южния полюс, а Лувърът да открие своя зала на брега на морето Рос, всеки ще знае кои са първите културни агресори сред местното пингвинско население.

Началото ще бъде поставено на 3 април (четвъртък) в 11.30 ч. В Балната зала на НХГ ще бъде подписан договор между галерията и Българският антарктически клуб. Договорът полага началото на дългосрочен проект за създаване на Първа антарктическа художествена галерия - филиал на Националната художествена галерия на шестия континент. Инициатори и реализатори на проекта са Бисера Йосифова, директор на НХГ, и проф. Христо Пимпирев - ръководител на Българския антарктически институт.

Засега, поради липса на отделна сграда, експозицията ще бъде разположена в българската научна база „Св. Климент Охридски” на остров Ливигстън и ще бъде единствената по рода си художествена галерия в Антарктида. Първата експозиция е представителна извадка от 10 живописни творби, собственост на НХГ. 

Ключови думи

Коментари

Какво пък, няма лошо. :)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.