Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Севернокорейски археолози са открили леговище на древни корейски еднорози, съобщи Корейската централна новинарска агенция. След това заглавие вече е почти сигурно, че Ким Чен Ун е харесал българския "Стършел" и е решил да превърне държавната медия в лоша имитация.

Има и детайли - Академията за социални науки (не е ясно какво е социалното на археологията) са открили не какъв да е еднорог - а именно личното ездитно животно на корейския крал Тонмьон, основател на древната корейска държава Когурьо малко преди раждането на Христа. Така че днес тези зверове ги няма - изчезнали са преди 1000 години. Всъщност става въпрос за митичното същество Кирин, подобно на химерата в това, че има глава на дракон, тяло на елен, копита, грива, и разбира се един рог в центъра на челото. 

Разбира се, както всеки диктатор знае, пропагандата изисква човек да се възползва и от хумора. Леговището на еднорога всъщност е бил открито на 200 метра от храм в Пхенян. Което доказвало, че именно столицата на Северна Корея е и централният град на древната обединена държава.

Оказа се, че Кирин е много важно животно в севернокорейските учебници по история.

Добрата новина е, че хуморът на севернокорейците вече не засяга само солидния лидер Ким Чен Ун. Досега другите статии се въртяха все около него - как е проходил на възраст три седмици, магическите му умения в голфа, двойната дъга при раждането му... Като цяло, вижда се, че най-новият владетел на династията Ким съзрява.

Ключови думи

Коментари

Птп

Не са ли македонски? Клубзъ не препечатвайте всяка седмица по една прокчстотия за С. Корея. Комични сте :)))

i.strauss

A kwde e "prof" B Dimitrov da se swstezava s tyah? Chakam oshte novini za vampire, talaswmi!!!

franko1880

Това са измислени нападки към Северна Корея. Че е кофти страна да, но няма нужда ние да лъжеме, за да го доказваме

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.