Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Според гръцкия финансов министър Янис Варуфакис днешният референдум дава вазможност на гърците да дадат отговор на "ултиматума" за икономии, който им е бил поставен от другите страни членки на еврозоната, съобщава АП.

Янис Варуфакис казва, че "сериозните провали" на еврозоната са довели до искането за повече бюджетни съкращения, отколкото самите гърци са имали необходимост, ако са можели да изразят своите мнения.

Той казва, че вотът в неделя "дава надежда на Европа, че единната валута и демокрацията могат да съществуват заедно".

Варуфакис направи своя коментар, след като гласува със своя 90-годишен баща в южното атинско предградие Фалиро.

Това е първият референдув в Гърция от 1941 г. насам, когато жителите на страната гласуваха за отхвърляне на монархията.

Ключови думи

Коментари

Не мога да им се нарадвам на милионерските ризи -- сигурно една от тях струва повече от две или три месечни пенсии на майка ми -- докато наивниците им се радват, че ги носели разкопчани и разгърдени.

Единство и демокрация могат да съществуват заедно, ама само на равнопоставени и реални начала! Разделяй и владей вече не работи!!!

Чудя се как може този Варуфакис да преговаря с терористи! Не го ли е страх,че може да му отрежат главата? Доста нагло е да плюеш и обиждаш тези,от които очакваш разбиране и помощ,след като собствената ти държава е била зле управлявана и е затънала в дългове,правени да покриват неоправдано разточителство!Дори да имат някаква вина кредиторите,той не знае ли,че години наред гръцките власти са заблуждавали ЕС с фалшиви отчети,което в известна степен е приспало бдителността на алчните,но и предпазливи банкери? Това си е на принципа "нападението е най-добрата отбрана" А гърците гласуваха с “не“ защото никога не са живяли в социал-комунизъм,но сега май са на път да го опитат!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.