Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Берлин проведе унищожителна атака срещу обсадения радикален гръцки министър-председател, Алексис Ципрас, като го обвини че лъже собствените си хора и търси „жертвени агнета“ за проблемите на страната си навсякъде, освен в собствените си редици, пише британския вестник "Гардиън".

Германското правителство отхвърли всички отчаяни опити на Атина да измоли някаква форма на финансова помощ, което провокира Ципрас да отвърне на удара, който обвини кредиторите в опит да „изнудят“ гръцките гласоподаватели с апокалиптичните си предупреждения, че вот срещу санкциите на референдума ще е вот да излязат от еврозоната.

Ципрас определи лидерите на еврозоната като „екстримистки консервативни сили“ и хвърли върху тях вината за затварянето на банките и ограничаването на сумите за теглене, обобщва вестникът събитията от последните дни.

Вчера след като Ципрас клекна и прати писмо до Еврогрупата, че е съгласен с предложенията, но без вдигането на ДДС за туризма по островите и незабавното начало на пенсионната реформа, гръцкият премиер бе полят със студен душ от германската канцлерка. Тя заяви в Бундестага, че вече е много късно за искане на нов спасителен план и всичко ще се реши след вота в неделя.

Това буквално разяри Ципрас, който направи тв обръщение към нацията и призова гърците да гласуват срещу безсрамниците от Европа.

По същото време пенсионерите се блъскаха на нескончаеми опашки пред банките, които им отпускаха само по 120 евро за цялата седмица. Хората бяха обезверени и гневни. Мъж изкрещя в репортаж на една от телевизиите: "Ципрас е гангстер, останахме без пукната пара". 

 

Ключови думи

Коментари

gogo

Много правописни грешки... има ли редактор?

Ами да си дойдем на думата. Последните предложения на Ципрю можеха и да са приемливи, ако не идваха в този момент и ако не идваха от човек с неговото поведение. На себе си да се сърди и на професора по игричките.

този свиреп Берлин няма ли да си затваря плювалника

Развеселен

Браво на Меркел. Време беше някой да постави онова гаменче на мястото му.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.