Очаквано Ивайло Калфин е водач на листата на АБВ за евроизборите, обави лидерът на партията Георги Първанов във Велико Търново. Втори е бившият генерал и началник на Генщаба инж. Михо Михов - военен летец и бивш посланик на България в Македония. Дотук АБВ са наредили 17 кандидати за евродепутати, при все че социологическите проучвания им отреждат най-много един печеливш. 

На трето място е Константин Проданов –  финансист по образование, бил е в екипа на Първанов, няколко години е работил в Япония. На четвърто място е Нина Найденова, също от младите, по образование икономист, бивш БСП-младежки лидер на Пловдив-окръг. На 5-то място е Росица Янакиева, кметицата на Перник. 6-ти е Андрей Андреев – по професия инженер, преподава в Шуменския университет. 7-ми е представителят от Великотърновски регион – д-р Драгош Методиев. 8-ми в листата е Ивета Станкова, представител на Монтана. 9-и е доц. Меглена Темелкова, а 10-и - доц. Георги Вълчев – историк, преподавател в Софийския университет.

Следват: 11. Минко Ангелов, зам.-кмет по евровъпросите на Община Хасково. 12. Ангел Аризов. 13. Ивайло Люсчев. 14. Цветан Антов – треньор по баскетбол. 15. доц. Апостол Апостолов, еколог. 16. Николай Томов. 17. Ростислав Павлов.

Геoрги Първанов заяви в Търново, че се водят преговори за допълване на листата с коалиционните партньори на АБВ, предаде Агенция "Фокус". Засега такива са ПП ''Социалдемократи'', ПП ''Обединени социалдемократи'', ПП ''Обединен блок на труда – лейбъристи'', Българска либерална партия.