„Нямам проблеми с другарския съд, винаги съм бил откровен с моите другари”.

Това каза пред медиите Драгомир Стойнев, преди днешното заседание на Националния съвет на БСП. Заседанието, наречено „пленум на истината”, трябва най-после да оцени управлението на Пламен Орешарски, както и да реши дали Стойнев ще запази зам.-председателския си пост в БСП. Оставката му беше поискана по-рано именно с аргумента, че не се е справил като министър на икономиката и енергетиката в последния кабинет на БСП и ДПС.

„Никога не съм излизал по медиите и не съм оплювал никого, винаги съм говорил за политики”, каза още Стойнев. Според него „най-важното е БСП да бъде единна и да печели избори”.

„Нямам никакъв проблем с другарския съд, стига да има за какво, допълни той. - Проблемът е, че може би едно шумно малцинство е неудовлетворено и търси по някакъв начин изява. За мен лично това е вредно, когато става въпрос за избори и ситуацията, в която се намира в момента партията”.

Според Стойнев предстоят важни избори и е от значение да се говори за политики в различните сфери. Ако има и въпроси от миналото, по-добре е да ги изчистим сега, отколкото да ги влачим във времето, смята той.