От днес мобилните версии на Word, Excel и PowerPoint вече са достъпни за Android телефони през магазина за приложения Play Store, съобщиха от Microsoft. По-голямата част от тяхната функционална е безплатна, но за някои опции ще трябва да сте абонат на Office 365, пише в блога на компанията.

Приложенията ще предложат същото удобство при ползване, което потребителите вече познават от Android таблетите, но с напълно обновен дизайн за телефон.

Word, Excel и PowerPoint за Android телефон  допълват останалите страхотни възможности, които Microsoft предоставя за Android платформата - Outlook, OneNote и OneDrive и бележат крайната точка в стремежа ни да предоставим пълен набор от функционалности за Android устройствата, казват от компанията.

Office за Android телефон ще позволи на потребителите да създават, допълват или редактират документи в движение бързо и лесно, като стремежът на Microsoft е да направи възможно ползването на пълния набор от възможности на приложенията навсякъде и от всяко едно устройство.