След като вече от месец плажуващи на Корал сигнализират за строителство в непосредствена близост до плажа, което се прави в забранения за всякакви подобни дейности активен летен сезон, от Община Царево се принудиха да се "самосезират" и наложиха глоби. Въпреки че според кмета Георги Лапчев не ставало въпрос за груб строеж, а за довършителни дейности.

Всъщност, местната администрация реагира след журналистически запитвания. Днес тя е извършила проверка на място и е решила да наложи две санкции от по 1000 лева - възможно най-ниската сума по закон.

"Два са обектите, върху които е работено. Не става въпрос за отливане на някакви плочи, издигане на етажи. Това, което разбрах е, че са правили замазка в единия апартамент. Това са напълно законни обекти, които са били построени в позволеното време. Инвеститорът е решил да довърши отвътре, което, обаче, е нарушение, затова ще получи и санкция", коментира градоначалникът пред БНР.

"От плажа се вижда една стрела, която излива бетон, която стрела си го излива в последния месец всеки ден. Освен, че изливат бетон, привечер винаги се чуват 4-5 малки взривa. Нещо взривяват ли, нямам представа, но е в разрез със всякакви закони", контрира Атанас Русев, бивш концесионер на плажа Корал и двигател на неформалното движение "Да запазим Корал".

Любопитното в случая е, че а) има направени неколкократно снимки, на които ясно се вижда как за "замазката" на апартамента се използва тежка строителна техника и б) че именно забраната за строителство бе в основата на това да не бъдат премахнати двете бетонни плочи, които стопанинът на къмпинг Юг изля като прелюдия към изграждането на ново вилно селище край Корал. Въпреки предписанията за премахването им, от общината се оправдаха с това, че след 1 юни вече не може да се извършват никакви дейности, свързани със строителна техника, шум и пр. по морето.