Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На живо, в студиото на Илияна Беновска в Канал 3, седнал на кожен диван, главният прокурор Сотир Цацаров даде различно от досегашните си интервюта. Преди да предложи гостите на предаването да даравят по една книга, за да съберат „една стара патриотична библиотека“, Цацаров отхвърли тезата на министъра на правосъдието Христо Иванов и на съпредседателя на Реформаторския блок Радан Кънев, че прокуратурата е неконтролируема и има нужда от ограничаване на правомощията.

Най-евтино е да правиш съдебна реформа. Тя не иска пари, тя иска само микрофони. Лесно е да си Радан Кънев, трудно е да си Петър Москов“, каза главният прокурор.

Ако главен прокурор бе Радан Кънев или Христо Иванов, дали тези възражения щяха да същестуват?

„Много е удобно да се твърди, че основният виновник за всички неусепхи е на първо място главниият прокурор, а не самата прокуратура“.

Сотир Цацаров се закани да посочи на някои „бивши генерали и настоящи депутати“ (вероятно има предвид Атанас Атанасов и Радан Кънев – б.р.) в парламента „общия брой сигнали за корупция срещу лица от високите етажи на властта“. Главният прокурор намекна, че такива няма и призна, че няма резултатна борба срещу корупцията.

„Защото във равна мяра за това отговарят МВР, ДАНС и прокуратурата... Прокуратурата разследва, но този, който разкрива престъпленията, са органите на МВР“.

Цацаров каза, че имал два разговора с Радан Кънев, но намекна, че лидерът на ДСБ искал те да не бъдат публични, идвал късно и минавал през заден вход.

„Имал съм два разговора с Радан Кънев, ако се съгласи да проведем трети разговор, но не криейки се в задния асансьор. Ако трябва да правим срещи, на които ще се крием, няма смисъл.“

Главният прокурор каза още, че нямало какво да научи от Радан Кънев, но въпреки това бил добре дошъл и отново натърти на формата на срещите - „независимо дали ще е късно вечерта или ще е през задния вход“.

Сотир Цацаров защити действията си по случая „Костинброд“, по който единственият обвиняем бе оправдан, а прокуратурата се отказа да поддържа обвинението си.

„На тази длъжност при този сигнал бих направил абсолютно същото с ясните последствия.“

В този момент водещата Илияна Беновска го попита „Що не ги изчакахте един ден да си натоварят бюлетините“:

„С кой? - С МВР. – С кое МВР?“

После журналистката обясни, че „щях да изчакам. Щях да ги хвана на място. Щях да лежа като индианец със сламка“.

Обвинител №1 констатира, че „дълги години малцинствата са били разменна монета“ и затова контролът над спазването на закона на места е липсвал.

„Ролята на прокуратурата може да се търси в предварителния контрол за законност. В законопроекта на Христо Иванов (за промени в Закона за съдебната власт – б.р.) това правомощие се отнема“ - Цацаров не пропусна отново да спомене правосъдния министър.

Сотир Цацаров бе попитан още дали има зависимост от Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Отрече. За други зависимости не бе попитан.

В началото на предаването главният прокурор получи и въпроса какъв е искал да стане като малък. Офицер. А в края получи като подарък тениска с логото на предаването на Беновска, която лично наложи дрехата на гърба на Цацаров, за да провери дали му е по мярка. „Тя дали е два хикс ел?“, попита Цацаров. А на раздяла каза:

„Този разговор беше удоволствие за мен.“

Ключови думи

Коментари

Искал е да бъде милиционер и станал конселиер....

ужас ,няма да гледам

Ха герберита си направиха собствено предаване да им лъска имиджа и да работи срещу съдебната реформа. За целта за водеща е поканена главната простакеса в журналистиката и лична ллъскачка на задника на Борисо- беновска. Самия факт,че се дава само думата на хора против реформата е доказателство,че герб не желае и ще работи срещу реформа в прокуратурата- най-големия виновник з асегашното състояние на съдебната система. Явно,че Борисов е държан с тежки компромати,колкото и да го отрича.

К. Георгиев

То се очакваше.

По Беновска ще познаете отношението на Борисов към останалите!

denim58

Не знам защо, но хората с корпулентни фигури ме дразнят!

1

Помиярско е да си Цацаров!

67

а видео къде? искам да гледам цялото интервю

тук

http://kanal3.bg/video/1458-%D0%91%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0:-%D0%A1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%80-%D0%A6%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2,-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82

122

На калпаФ уЙ вълната му пречи Соте....

тука е така

Цацата ченгеджийски номерца се бил научил да прави,гледай само как обяснява за някакви си неслучили се срещи.

тука е така

Както казва някой по долу,думам ти дъще сещай се снахо,говоренето на Беновска е пряко несъгласие на Борисов със съдебната реформа,тъй че бай Боце е ясно на какво мнение е човека,на него му дайде пътна реформа!

Радев

Даам, Цацата удобно разположен на диванчето на още по-удобната Беновска, задаваща угодни въпроси. Мила картинка ще да са били...

Тоя как го измъкнаха от кабинетчето със златните дръжчици, да не би да няма диванче там?

Анчо

Ахахахаха, казаха ли ви го в очите, седесарчета? :)))

Цацаров вече е записан в историята на България, като отрицателен герой!

Леле колко ги е наговорил. Немам нерви.

:)

Нищоправец обвинява празнодумец. При това положение, няма друго положение, дет вика д-р Филипов. Гърбави времена.

Делфин

Лесно е да си цаца, трудно е да си акула.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.