Дългоочакваният iPhone 6 ще зарадва Apple феновете през септември. Според сайта Nikkei, технологичният гигант е отложил лятната премиера на смартфона, за втората половина на годината.След като в последните седмици бяха представени едни от най-очаквани смартфони с Android ( HTC One M8, Samsung Galaxy S5 и Sony Xperia M2), от Apple обявиха, че хардуерните им партньори вече са стартирали масовото производство на някои от компонентите за наследника на iPhone 5S.

Резолюцията на дисплея на iPhone 6 ще е значително по-висока от тази на настоящия флагман на компанията твърдят данните. Ще е интересно да видим какви други иновации ще отличават следващия модел от висок клас на Apple и респективно как ще се конкурира с другите популярни модели с Android OS на пазара.

Новият модел на Apple ще е оборудван с 4,7-инчов дисплей, което ще го превърне в най-големият модел на компанията досега. Според непотвърдена информация можем да очакваме и още една негова версия, която ще е с диагонал от цели 5,5 инча.

Производството на дисплей за двата нови смартфона на Apple, ще е дело на LG Electronics, като масово ще стартира в началото на следващото тримесечие. С това се изчерпва и новата поредна доза твърдения около iPhone 6 и неговите варианти.