Преизбраният лидер на ПЕС Сергей Станишев хвърли светлина върху личния си живот в интервю за в. "Стандарт". В него той разкрива, че се чувства безусловно щастлив в семейството си.

"Децата истински ме зареждат. Предстоят ми още доста срещи, другата седмица има и Европейски съвет, но вече с нетърпение чакам лятото", споделя бившият премиер и бивш лидер на БСП. 

Станишев казва, че след конгреса в Будапеща, на който бе преизбран за председател на втората по големина политическа сила в Европа е купил на децата си нови пастели от летището, а те го зарадвали с  чифт детски прегръдки и викове: "Тати си дойдеее!"

За малкия Георги и кака Дария Станишев казва още, че понякога стигали до бой за играчки, но иначе много се обичали и били неразделни.

"Четем всякакви приказки, имаме си ритуал на заспиване. Сега са любими "Маша и мечока", гледаме "Сънчо", разяснява още евролевият лидер.

Индиректно в интервюто се дава положителна оценка за сегашното правителство. Станишев обяснява, че голямата заслуга на кабинета на Пламен Орешарски е била в това, че е премахнала авторитарния модел на управление.

"Заслуга на предишното правителство е смяната на тона, на стила на управление и на коалиционната култура на сегашното", казва Станишев.