Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Близо 40 дка църковни ниви до морето във Варненско са били заменени по старата схема "кон за кокошка" за пустееща земя с далеч по-ниска стойност и навътре в сушата, съобщи Нова тв.

По случая, след сигнал на телевизията, е започнала проверка на Варненската митрополия. 

Преди години благодетели решили да дарят на църквата "Света Параскева" в град Бяла, който е в непосредствена близост до местността Карадере. Хората дали в полза на храма своите земи край морето.

Компанията "Бяла Бийч Тур", известна днес като "ББТ Проджектс" и зад която стоят собствениците на холдинг "Титан", предлагат замяна на имота до морето със земя в село на около 20 километра навътре в сушата, разказва още Нова ТВ.

"Някой просто е подсказал, че има църковни ниви, които навремето хората са отделяли от залъка хляб, за да ги даряват на църквата. И в края на краищата спечели тази фирма, която има сега тези декари", обясни пред телевизията д-р Христо Димов, бивш председател на Общинския съвет в Бяла.

Апетитният имот край морето се намира съвсем близо до местността Карадере. Попада в регулацията на града, обяснява и главният архитект на Бяла арх. Кристиян Саралиев.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.