След близо 3 часа преговори вътрешният министър Румяна Бъчварова и полицейските синдикати не постигнаха споразумение. Диалогът беше организиран буквално в "12 без 5" преди обявения старт на протеста - 17.00 ч в рамките на Съвета за социално партньорство в МВР. Ръководството на ведомството се е опитало да убеди общо 6-те синдиката на служителите в сектора да се откажат от протестните действия, съобщи "Дарик". Срещата обаче премина без резултат.

Полицаи, пожарникари и надзиратели от затворите вече се събират от цялата страна в градинката пред храма "Св. Седмочисленици" - под прозорците на МВР.

След участието си в парламентарния контрол днес Румяна Бъчварова намекна, че зад протестите на полицейските синдикати има друг мотив освен проблемите в сектора: „Струва ми се, че основанията за този протест имат по-друг характер - по-скоро да се покаже сила срещу новото ръководство. Този, който го организира и застава зад този протест, не знам кой е..."!

След срещата си със синдикатите Бъчварова не отговори на въпроса кой стои зад протестите. Тя обясни, че консенсус не е постигнат и не си обяснява за какво точно настояват униформените. 

Председателят на синдиката организатор - СФСМВР Валентин Попов обясни, че представите им за социален диалог силно се различават с тези на ръководството на МВР.

Попов коментира още, че основно разногласие с ръководството на министерството е породил въпросът с готвените структурни промени. Според синдикатът те се извършват „на тъмно" и без знанието и съгласието на служителите.

Попов не изключи възможността протестите да доведат и до искане на оставката на вътрешния министър Румяна Бъчварова.