Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"В Маями ми е добре." Това бе отговорът на Христо Стоичков на въпрос какво мисли за случващото се в ЦСКА след лекция пред треньорската школа по футбол към Националната спортна академия (НСА).

Камата говори пред елитни треньори и специалиста за предсезонната подготовка, а преди него лектори бяха Димитър Димитров-Херо, Станимир Стоилов и Красимир Балъков. Сред аудиторията пък личаха Георги Иванов-Гонзо, Милен Радуканов, Петко Петков, Яков Папарков, Адалберт Зафиров, Николай Тодоров-Кайзера и т.н.   

"Аз съм казал още през 1994-а, че това е най-голямата мафия, която съществува в спорта, рече Стоичков пред Канал 3. - Не може хора, които са по 20-30 години във ФИФА и УЕФА да бъдат постоянно там. Можем да сменяме футболисти и треньори, а те седят с едни и същи костюми от 20 години. Какво промениха в световния футбол? Какво промениха за доброто на футболистите? Някога допитаха ли се до нас?"

Стоичков е скептичен доколко трусовете във ФИФА и оставката на Блатер да доведат до промяна.

"Няма шанс тази мафия да бъде разбита. По какъв начин, като са хванали 7 човека, а другите 137 са си там? Как ще допуснат Фиго или някой друг да стане президент на ФИФА, като Блатер има над 130 регламентирани гласове?", продължи той.

"ФБР подгони Блатер. Казаха му: "Няма да се кандидатираш". Той каза: "Няма да се кандидатирам". И им показа на ФБР, че Блатер е по-силен от тях. Докараха едно споразумение, след което Блатер напусна след 24 часа. Всичко е документирано. Но не е проблемът в Блатер. Проблемът са хората, които толкова години са вицепрезиденти", продължи Ицо.

"Проблемът не е световното първенство в Катар, Русия или Южна Африка. Проблемът е в тези, които стоят вътре с едни костюми и вратовръзки. Ако им занеса една топка и една диня, ще вземат динята. Всички са един дол дренки. Но имам и много мои бивши колеги, които като щом влязат във ФИФА или УЕФА и сложат една вратовръзка, забравят, че са били футболисти. Тях ги интересува как да пътуват, къде да идат, в кое кресло да седнат и забравят проблемите на съвременния футбол", продължи все така цветисто Стоичков.

И не пропусна да "захапе" считания за фаворит №1 за наследник на Сеп Блатер.

"Мишел Платини не може да промени нищо, защото той също е в тази голяма каша. Той и синът му... там са завъртени всичките. Излязоха хора и казаха, че световното първенство във Франция е било регламентирано. Кой беше отговорник за световното през 1998-а? Нали този същият прословут футболист - Мишел Платини. Той отговаряше за световното първенство. Как сега Франция спечели домакинството за европейското през 2016 година? Кой е президент? Нали пак е той? Него го интересува само как да направи повече мачове в Шампионската лига и Лига Европа. Да има повече отбори и пари от телевизионни права. Оня ден го видях на една снимка - доста е напълнял. Това не е от работа", завърши Камата.

Ключови думи

Коментари

Хасан

Защо не говориш за Михайлов страх ли те Защо за 3 мандата не класира отбор за форум на които ти си играл- защо се занимава само със синът си налага бездарник в национала налага футболисти за които се търси трансфер и защо за 10 год. се смениха 10 тренйораа за парите ще говорм друг път

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.