Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Електронното гласуване  ще сложи край на изборните измами, а няма да създаде нови, заяви днес президентът Росен Плевнелиев.

„Вярвам, че много по-висока е степента на сигурност при електронното гласуване отколкото при всяко друго, Естония е доказателство за това“, каза президентът пред журналисти в Брюксел.

Днес той представлява България на двудневна среща на върха на ЕС и страните от Латинска Америка и Карибския басейн, която започна в Брюксел.

Държавата дължи на българите в чужбина да имат възможност да гласуват и да видят, че „тя е на тяхна страна“, каза президентът.

„Те имат нужда да ползват своето конституционно право – и то във всяка точка на света“, каза Плевнелиев. „Ако за нас (това) е бъдеще, за Естония е минало. Те го въведоха през 2005 година. Някой да е чул да е имало проблеми в Естония?“

„Вярвам, че съвременните технологии предоставят пълна сигурност и гаранция за независимостта на вота“, каза президентът. „Не поставям под съмнение възможностите на съвременните технологии да гарантират честността в много по-голяма степен при електронното гласуване отколкото при гласуването с бюлетини“.

Държавният глава припомни примерите за нарушения в изборните комисии, купуването на гласове и манипулирането на вота в българските избори досега.

По предмета на срещата Плевнелиев каза, че България не може да бъде доволна от търговията си с 33-те държави от Латинска Америка и Карибите, която е 230 милиона долара годишно. Той изрази надежда, че очакваните споразумения за свободна търговия между ЕС и латиноамериканския търговски блок Меркосур ще създадат по-големи възможности и за българския износ.

 

Ключови думи

Коментари

така е и електронното гласуване е точката която обединява уж разнородните критикари срещу референдума

Хортензия

Този пак се изходи по някакъв въпрос. Ние сме далече от Естония на светлинни години. Там от поне 5 години има стабилно и сигурно работещо електронно правителство със всички административни услуги, които ползват гражданите.Тук само един елементарен пример ще дам- платила съм си местните данъци и в Столична община нямам задължения докато в сайта на НАП задълженията ми си стоят непогасени. На кого да вярвам?

http://clubz.bg/25254-e_glasuvaneto_lesno_se_falshificira_hartiqta_e_po_sigurna Ха прочетете го! Нещо ни "работят" за президентски избори!

ошо

Кво е "изтропал" нашия Мунчо?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.