Царството на президента на ФИФА Сеп Блатер ще приключи на 16 декември т.г. Поне така излиза от съобщението на Би Би Си, че на тази дата ще бъде свикан конгрес на футболната централа за избор на нов шеф. Радиото не сочи източници, но допълва, че за средата на декември са свикани в Цюрих представителите на всички 209 члена на ФИФА.

Междувременно се появиха и съобщения, че през юли ще има извънредно заседание на Изпълнителния комитет на Световната футболна федерация, на която ще бъде обявена точната дата на смяната на Блатер.

Шефът на ФИФА бе принуден да подаде оставка само 4 дни след преизбирането му заради огромния корупционен скандал. Все още не е ясно дали Блатер ще бъде подведен под отговорност, но щатски детективи го разследват. Арестуваните досега висши функционери на световния футбол са обвинени, че са получили около 150 милиона долара под масата за манипулиране на избори за организиране на световни първенства.

Освен йорданският принц Али Бин ал Хюсейн и шефът на УЕФА Мишел Платини, които са сочени за най-вероятни наследници на Блатер, към престола вече се устреми и милиардерът от конгломерата "Хюндай" Чунг Монг Джун.