Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

“Газпром“ спира газа през Украйна през 2019 г., предаде РИА Новости. Компанията е непреклонна в намерението си да не продължава действието на изтичащия тогава договор за транзит на газ с Киев. Това заяви зам.-председателят на управителния съвет Александър Медведев.

„При никакви обстоятелства няма да има нито продължаване, нито сключване на нов договор. В тази връзка най-лесният начин да се гарантират доставките на газ в Турция е „Турски поток“, каза той. Медведев обаче заяви, че все още не може да се говори откъде ще минава новият маршрут след Турция, тъй като не са водени преговори с никого по въпроса.

От „Газпром“ са съгласували всички търговски условия с турските си партньори, сред които газовата компания БОТАШ.

В началото на май директорът на „Газпром“ Алексей Милер съобщи, че двете компании са постигнали предварително споразумение за предоставяне на отстъпка за руския газ, като в най-близко време тя ще бъде оформена документално. Милер не уточни размера на отстъпката. 

Ориентировъчната стойност на първия участък от "Турски поток" ще възлезе на 3,3 милиарда евро, каза Медведев. Тя е изчислена на базата на оценките за "Южен поток", който предполагаше строителство на тръбопровод до България. По-рано се твърдеше, "Южен поток" се оценява на 13,2 милиарда евро.

„Газпром“ не вижда рискове пред строителството на първия участък от "Турски поток", каза още Медведев.

Ключови думи

Коментари

Radev

Тия пък къде са тръгнали нямат два лева да се обръснат

Алексей Милер

3.3 милиарда натам и 3,3 милиарда наобратно...Да не се застоява газта.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.