Министерство на инвестиционното проектиране даде строително разрешение за модернизацията на столичната Централна гара. Проектът на стойност 55, 9 млн. лв. бе спечелен от обединение между Главболгарстрой на Симеон Пешов и Водстрой 98, зад която стои банкерът Цветан Василев още по време на служебното правителство миналата пролет. По време на рехабилитацията на гарата тя ще бъде частично затворена и ще има промени в графика на движение на влаковете.

Проектът се финансира със средства по оперативна програма “Транспорт”. Тандемът между Главболгарстрой и строителни фирми, свързани с Цветан Василев спечели и конкурса за изграждането на спортната зала в Пловдив. Цената му е 30 млн. лeва. 

Министерството на инвестиционното проектиране даде зелена светлина и за изграждането на регионалното депо за битови отпадъци във Видинско. То ще се намира в  землището на село Жеглица. Проектът е на стойност 14, 4 млн. лв. От ведомството на министър Иван Данов дадоха и разрешително на проекта за събиране на отпадъчните води от бетонния агломерат Несебър - Слънчев бряг – Равда. Мръсотиите вече няма да се изливат в морето, а ще бъдат отвеждани до нова пречиствателна станция в Равда, чието строителство ще глътне 12,9 млн. лева.