Нови 122 предмета бяха засечени в Индийския океан от френски сателит. Предполага се, че те са останки от мистериозно изчезналия боинг. Снимките са от 23 март. Те са на 2570 км западно от град Пърт в Австралия и са в зона от около 400 кв километра, пише в. "Фигаро".

Предметите са с размери от един до 23 метра. Някои изглеждат светещи, защото вероятно са от метал и блестят от слънчевите лъчи. Кораби и самолети веднага са се отправили към посочените координата, за да издирят останките.

Ако се окаже, че отломките са от разбилия се самолет, точно там ще се търсят и черните кутии, заяви малайзийският министър на транспорта. Но според специалистите предметите може да са отвяти на километри от мястото на катастрофата, където пък биха потънали кутиите. Още повече, че вчера имаше ураганни ветрове и големи вълни в района.

Мистерията все още продължава, а надеждите да се разбере какво точно се е случило все повече намаляват. Но най-малко още две седмици екипите ще преслушват със сонари и радари морето, докато изминат 30-те дни, през които черните кутии продължават да излъчват сигнали.