Олександър Музичко, известен като Сашко Билый, а руснаците го наричат Саша Белый, беше застрелян тази нощ в украинския град Ровно. Петдесет и еднагодишният активист от Евромайдана, обявен за издирване от руските правоохранителни органи за измъчване и убийства на руски войници в края на 90-те в Чечня, е убит от сътрудници на милицията по време на спецоперация за обезвреждане на въоръжени групировки на територията на Ровенска област. Това съобщи първият зам.-министър на вътрешните работи на Украйна Владимир Евдокимов.  

Още на 8 март срещу Музичко е заведено дело за тежко хулиганство и съпротива срещу дейността на правозащитните органи, спецчастите тази нощ го откриват в едно кафене и взимат решение да го задържат, поясни зам.-министърът. Билый поискал да избяга през прозореца и открил огън срещу тях. Уцелил първо шлема, а после пагона на един от спецбойците. Той  отвърнал с изстрели в краката на Музичко, стрелбата продължила. Когато го повалили на земята, видели, че националистът  е ранен. Повиканите лекари констатирали смъртта му.

Украинските власти не са информирали  руските структури официално, и Музичко продължава да е в списъка за международно издирване.

По време на протестите на Евромайдана, в които Музичко взема активно участие, той става известен с агресивното си поведение. В интернет се разпространи запис как размахва автомат на заседание на областната управа на Ровно, и предлага "който иска, да се опита да му го вземе"... Не по-малка популярност има и запис в You tube, който разкрива сексуалните предпочитания на видния националист - две проститутки се редуват да ритат в лицето Сашко Билый с тежки ботуши, което видимо му доставя положителни емоции.

Олександър Музичко има немалко сблъсъци със закона - побои, стрелби, отвличания, създаване на въоръжени банди. Делото, заведено срещу него от Следствената комисия на Росия е за убийство на руски военнослужещи  през януари 1995 г. по време на първата чеченска война. Владимир Маркин, ръководител на пресслужбата на Комисията твърди, че "Музичко лично е измъчвал, а след това убил не по-малко от 20 пленени военнослужещи, докато ги е разпитвал"...