Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавата затяга хватката си около дружества, свързвани с фалиралата Кортопативна търговска банка и нейния мажоритарен собственик Цветан Василев.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е предявила иск на рекордно висока стойност от 963 047 999,87 лв. срещу свързваната с ексбанкера Цветан Василев люксембургска компания InterV Investment S.A.R.L., като е наложила запор върху всички притежавани от дружеството имоти, ценни книжа, леки и товарни автомобили, дружествени дялове и картини, показва справка в Търговския регистър. Във връзка с иска КОНПИ е наложила запор върху собствеността на InterV Investment върху акции на дружеството "Вива Телеком България", което е собственик на БТК, оценени на 108 276 414 лева.

Това е втората подобна мярка, която държавата налага върху собственика на БТК. През март акциите на "Вива Телеком България" бяха запорирани от данъчните с основание за бъдещи задължения, оценени на 500 000 лева. Този запор още не е вдигнат.

Междувременно Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде зелена светлина на БТК да придобие "НУРТС България" и дъщурното му дружество "НУРТС Диджитъл". Одобряването на сделката се проточи почти 9 месеца, след като в началото на септември телекомът внесе искането в антимонополното ведомство.

"НУРТС България" е собственик на т.нар. мултиплекс "НУРТС Диджитъл", който разпространява цифровия ефирен сигнал на частните телевизии.

Както БТК, така и НУРТС бяха включени във фамозната сделка "за 1 евро", при която мистериозният белгийски инвеститор Лиер Луврие придоби от Цветан Василев двете компании в пакет с още 4 фирми - "Дунарит", "Авионамс", "Гарб" и "Фърст Диджитъл" срещу горепосочената сума.

 

Ключови думи

Коментари

Защо рарешават на БТК да придобие НУРТС?

Катя

А защо спряха да питат за Цветан Василев и той не е екстрадиран все още в България?

cc

ccc

Милчев

Прокуратурата да вземе да го прибере Василев и да почнат с "разпитите" докато не изпее всичко и не каже къде са парите на хората! Аман от крадливи мошеници!

coolguy

Разбрали-недоразбрали, чули-недочули, пишат ли пишат глупости на килограм братята журналя! Да бяхте проверили още веднъж информацията от КОНПИ. Дали действията на КОНПИ не са противозаконни и противоконституционни, а? Бихте ме изненадали, ако бяхте малко по-подготвени!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.