Албер Ферер - съотборник на Христо Стоичков от "Барселона", е много вероятно да стане старши треньор отбор от българската "А" група.

Това твърди в днешния си брой регионалният испански вестник "Диарио Кордоба". Не се споменава обаче кой е отборът. Припомня се само, че са пропаднали вариантите Ферер да оглави втородивизионния "Майорка" или изпадналия в трета дивизия "Барселона Б".

"Лудогорец" търси чуждестранен наставник, при това се е насочил към Испания. Шампионите освободиха Георги Дерменджиев. Наскоро и мениджърът Лъчезар Танев, с когото "орлите" работят, призна за желанието на Кирил Домусчиев да наеме специалист от Иберийския полуостров. Танев има много добри връзки в Испания, особено в "Барселона" и с кадрите около каталунците.

Миналата година Ферер (45 г.), известен още с прякора Чапи, изведе "Кордоба" до първа дивизия на Испания. Той обаче беше уволнен още в осмия кръг, а тимът изпадна. В момента Чапи е все още безработен.

Ферер бе част от първия дрийм тийм на "Барселона", където игра като десен защитник в периода 1990-1998 г. Негов съотборник бе и Христо Стоичков. Двамата спечелиха пет титли на Испания, Купата на Европейските шампиони (1992 г.) и несъществуващата вече Купа на носителите на купи (1997 г.).

Ферер бе и испански национал. Той игра на световните първенства през 1994 г. и 1998 г. Холандският треньор Луис ван Гаал изгони и двамата от тима. Чапи Ферер игра пет години в английския "Челси", където приключи кариерата си.