На 19-ти Юни 2015 излиза Искров на трибуната на НС, прокашля се и започва да чете от едно листче:

"Излизам пред вас на тази дата, за да ви кажа - много е важно да се знае! КТБ не е фалирала банка! Това е важно да се знае, защото БНБ реагира бързо да се избегне фалит! Не трябва да се нагнетява напрежението!"

Секретарката бързо тича и му шепне на ухото:

"Шефе, объркали сте годината! Това е листчето от същата дата миналата година! Днес сте тук, за да си подадете оставката!"

...

Борисов внимателно се промъква в коридорите на Народното събрание и като стига до вратата на ДПС бързо се шмугва вътре. Заварва Менда Стоянова да срича нещо, Местан с две ръце й дирижира, а отзад Пеевски седнал на канапето си чати нещо по телефона.

- Ка-ка-ка-ка..., казвала Менда

- Слушай и повтаряй след мен, казал Местан - Кааааатааааааарзис! Катарзис!

- Какво става тука?, попитал Борисов.

- Обясняваме на Менда какво да каже на 19-ти, когато Искров не си подаде оставката, отговорил без да вдига поглед Пеевски.

...

Искров и Мавродиев седяли един до друг на официално събитие и дремели. Мавродиев се будил от време на време в пот, провиквайки се насън "Всичките ни срещи бяха изцяло професионални! Професионални!". Искров го погледнал, сбутал го и рекал "поне не ти искат оставката".

...

На 24-ти април сутринта Пеевски звъни на Искров по телефона:

- За съжаление е изтекло едно видео...

- Ужас! Как можа? Невинен съм! Бях млад и глупав, имах нужда от пари...

- Не това бе, идиот, онова дето пееш дует с Василев!

...

В тефтерчето на Златанов, Искров бил написал "Да се удари О." като имал предвид Оставка. Обаче нали го били откраднали, та сега чакал първо Цацаров да го намери, преди да удари една оставка.

...

Искров бил написал Оставка, обаче неизвестно служебно лице я поправило на 10ставка.

...

Искров всъщност бил подал оставка, но служебното лице, дето я превозвало, му се допикало насред Цариградско, спрял да дотича в храстите и някой я откраднал от задната седалка.

...

Искров и Йордан Цонев се срещнали в църквата, запалили свещички и започнали да се кръстят.

- Ти ми каза, че ТОЙ е всемогъщ! - прошепнал Искров - Каза ми, че ако повярвам, ще получа Рая! Каза ми, че ако му се моля всяка вечер, няма да има оставка! Но ти ме излъга! Излъга ме! Видя ли какво стана с Бисеров, с Орешарски, със Станишев? - разридал се Искров - Не е добър, той, ТОЙ е Сатана! 

- Вземи се в ръце, човече! - зашлевил го Ментата, - и никога, никога повече недей да хулиш така почетния ни председател.

...

- Швейцария обяви, че ще разкрие банковата тайна на всеки гражданин на ЕС, който е разследван за пране на пари. Имало било дори българско лице с 300 милиона - казал притеснено Искров.

- Това може да стане, само ако започнем разследване, така че спокойно! - казал Цацаров.

...

Искров всеки път като се срещал с Ментата, питал къде е Бисеров и къде е скрил парите. Последния път Ментата не издържал и креснал "Не знам бе, и аз искам да знам! Не ме тормози вече!" "Амаа, аз само да си взема оставката бе, той каза, че там я е прибрал!" тъжно прошепнал Искров.

...

Бисеров и Ментата си говорят на по чашка:

- Лоша е тая работа с тая съдебна реформа.

- Лоша, ако стане, може и да ни хванат! Какво ще правим, ако ни хванат?

- Няма страшно, договорил съм се с Искров да ни идва на свиждане в затвора! 

- Що пък Искров бе? 

- Как защо? Той е най добрият! Охраната на БНБ е най добрата в страната и пак не могат да му намерят оставката като го пребъркват всеки ден на влизане и излизане! 

...

Искров и Мирослав Найденов се срещнали на парти, заговорили се и по едно време Искров дръпнал Найденов в спалнята, енергично го съблякал и го опипал навсякъде.

- Какво правиш? - попитал Найденов.

- Търся да видя къде си скрил СРС-тата.

Като чул това, Найденов бутнал Искров на кревата, съблякъл го енергично и го опипал навсякъде.

- Какво правиш? - попитал Искров.

- Търся да видя къде си скрил оставката - казал Найденов.

...

Искров стоял пред огледалото и повтарял "А вие защо биете негрите? Вие защо биете негрите, а?". Пеевски гледал, гледал и не издържал - "Какво правиш?".

- Тренирам отговори на въпроса "Кога ще си подадеш оставката?"

...

Проф. Върбанов звъни на полицята:

- Проклетото копеле се е окопало в кабинета си, не иска да си тръгва, не иска да допуска никой вътре, крие и изнася документи, за да прикрива вината си, оправдава се с други хора, слаб закон и автономия!

- Няма проблем, ще помогнем! - казва полицейският началник.

На следващият ден Върбанов пак звъни:

- Какво става, цял ден ви чакам, никакви ви няма?

- Как да ни няма, там сме, като на война е, не ще и не ще да излезе, и да си ходи! Вече викнахме и жандармерията!

- Е как бе, аз съм тук пред кабинета на Величко Адемов и не ви виждам?

- Какъв Адемов бе? Ние вадим Искров?!

...

Искров най обичал да гледа филмите за "Извънземни от миналото" по Хистъри ченъл, защото там никога не ставало дума за оставка.

...

На бал с маски винаги е много трудно да се разпознаят Искров и Мавродиев. Всеки се облича като другия.

...

Блатер подал оплакване в полицията за тормоз. Някакъв си Искров от България постоянно му звънял и ридал по телефона защо си бил подал оставката.

...

Вицовете са публикувани на фейсбук профила на Делян Делчев.