Очакваният с огромен интерес нов двубой между уругваеца Луис Суарес и италианеца Джорджо Киелини няма да се състои, предаде Ройтерс.

Киелини няма да може да играе в съботния финал на Шампионската лига между неговия "Ювентус" и "Барселона", където рита Суарес.

Двамата трябваше да излязат един срещу друг почти година, след като Суарес ухапа Киелини по рамото. Това стана на мача Уругвай-Италия (1:0) на световното първенство по футбол в Бразилия. Заради деянието си уругваецът бе наказан да не играе 4 месеца за клубния си отбор и 9 мача за националния. Суарес е наричан "канибал" още от времето, когато играеше в английския "Ливърпул". 

Италианският футболист е почувствал болки в прасеца на вчерашната тренировка на "Ювентус". Днешните изследвания показаха разкъсване на мускулни влакна на левия прасец. Киелини ще бъде заменен от ветерана Андреа Бардзали или от Анджело Огбона.

В събота вечер "Ювентус" и "Барселона" излизат във финалбния мач на ШЛ в Берлин. Това щеше да бъде първата среща на Киелини и Суарес след инцидента в Бразилия. След новината за контузията на италианския футболист световните агенции веднага пуснаха снимка как той показва къде е бил ухапан.