Журналист от Би Би Си по погрешка съобщи в туитър, че британската кралица Елизабет II се е разболяла и е постъпила в болница,  предаде Ройтерс.

От ръководството на програмчата се извиниха за гафа.

Елизабет II наистина е била в лондонската клиника "Крал Едуард VII" зе рутинен медицински преглед, съобщиха по-късно от Бъкингамския дворец.  Веднага след това тя напуснала лечебното заведение.

89-годишната кралица ще стане през септември най-дълго управлявалият монарх в историята на Обединеното кралство. Тя се възкачва на трона на 6 февруари 1952 г. По-дълго от нея е царувала само кралица Виктория - от 20 юни 1837 г. до 22 януари 1901 г., или 63 години и 216 дни.

Гафът с постъпването в болница станал по време на рутинна тренировка за публикация в сайта на Би Би Си на статия за известен покойник. Две съобщения в туитър били публикувани в профила на журналист от медиятя. Името му не се съобщава. След това грешните съобщения били изтрити.

Разбира се, блитанската кралица не е в цветущо здраве. През последните години тя рязко съкрати публичните си появи, като вместо нея започна по-често да се появява синът й, престолонаследникът прин;ц Чарлз.

Въпреки това британската кралица рядко лежи в болница. Когато през 2013 г. тя бе приета за лечение със симптоми на гастроентерит, това бе първото й влизане в болница от десетилетие.