Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Журналист от Би Би Си по погрешка съобщи в туитър, че британската кралица Елизабет II се е разболяла и е постъпила в болница,  предаде Ройтерс.

От ръководството на програмчата се извиниха за гафа.

Елизабет II наистина е била в лондонската клиника "Крал Едуард VII" зе рутинен медицински преглед, съобщиха по-късно от Бъкингамския дворец.  Веднага след това тя напуснала лечебното заведение.

89-годишната кралица ще стане през септември най-дълго управлявалият монарх в историята на Обединеното кралство. Тя се възкачва на трона на 6 февруари 1952 г. По-дълго от нея е царувала само кралица Виктория - от 20 юни 1837 г. до 22 януари 1901 г., или 63 години и 216 дни.

Гафът с постъпването в болница станал по време на рутинна тренировка за публикация в сайта на Би Би Си на статия за известен покойник. Две съобщения в туитър били публикувани в профила на журналист от медиятя. Името му не се съобщава. След това грешните съобщения били изтрити.

Разбира се, блитанската кралица не е в цветущо здраве. През последните години тя рязко съкрати публичните си появи, като вместо нея започна по-често да се появява синът й, престолонаследникът прин;ц Чарлз.

Въпреки това британската кралица рядко лежи в болница. Когато през 2013 г. тя бе приета за лечение със симптоми на гастроентерит, това бе първото й влизане в болница от десетилетие.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.