Премиерът Бойко Борисов се ангажира незаконните регистрации на избиратели да бъдат анулирани. Това каза той в отговор на въпрос на депутата от БСП Мая Манолова по време на парламентарния блиц-контрол.

Манолова изтъкна, че над 100 хил. души са се преселили в последните месеци от големите градове към малките.

"Злоупотребата с избиратели се използва от кметове от различни партии. Това преселване се прави в нарушение на закона. Регистрират се 40 души в плевня, 25 души в стая с коридор...", обясни Манолова.

Борисов заяви, че е вече тече проверка по въпроса, която е разпоредена на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

"Бъчварова вече изпраща проверки на всички адреси, където има струпване на хора. Недопустимо е това да се върши. Завърши ли проверката техните регистрации ще бъдат отменени. Това безобразие се надявам да бъде прекратено. Включително съм сезирал прокуратурата", каза Борисов.

Той се ангажира ГЕРБ да подкрепи законови промени, внесени от БСП, които да постановят, че тези регистрации се анулират

"ГЕРБ е побеждавал във всички големи градове. Най-тежките загуби са ни точно в малките населени места. Примерно в Несебър. Там където подобни практики съществуват ГЕРБ губи. Там където ги няма - бием на първия тур", каза още Борисов.

Премиерът каза още, че вече е провел няколко срещи, във връзка с проблема, че печатницата на БНБ няма капацитет да отпечата всички бюлетини за местния вот. Очаква се утре да бъде оповестено решение на въпроса.