Звучи твърде добре, за да е вярно, но устройство за $2,50 може да вдъхне живот на изхабените батерии, пише Yahoo. Джаджата Batteriser увеличава живота на батериите до 8 пъти, като използва един от основните недостатъци на 1,5-волтовите акумулатори. Когато напрежението в тях започне да пада, захранваните от тях уреди спират работа. Но в същото време в батериите има още много енергиен заряд. Batteriser има електронен компонент, който повишава напрежението от например, 0,6 волта, до стандартните 1,5 волта, докато цялата енергия бъде изчерпана.

Batteriser е изпробвана от авторитетното издание PC World и нейният ефект е потвърден. Списанието е изпратило за тестване продукта и в Държавния университет на Сан Хосе, откъдето са установили, че той използва 80% от енергията, която обикновено "се изхвърля на боклука".

Устройството работи с батерии размер ААА, АА, С или D. То се "нахлузва" върху батериите, като добавеният обем не пречи те да бъдат поставени в дистанционни управления или други уреди. Излиза на пазара в края на юни.