Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на външните работи (МВнР) потвърди съобщеното по-рано от Клуб Z, че българинът Илиян Василев е сред 89 европейци, които са в забранителен списък за влизане в Руската федерация. Москва е разпространила списъка снощи и в него са бивши премиери, външни министри и настоящи евродепутати.

„Няма да квалифицирам този акт - достатъчно ярък е като характеристика на мисленето във властовите структури в Русия. Винаги съм се ръководил от защитата на българските национални интерес в отношенията с Русия, което повярвайте ми, не е по подразбиране за български политици и дипломати, нито е традиция", коментира той в блога си.

България също е получила списъка, но без никакви мотиви или правна аргументация. МВнР ще „потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация“, се казва в изявлението.

Предлагаме ви пълния му текст:

"На 29 май т.г. следобед МВнР бе информирано от Посолството ни в Москва за получен чрез Делегацията на ЕС в руската столица списък от граждани на страните-членки на ЕС, на които се отказва достъп до Руската федерация.

Списъкът съдържа имената на 89 души, сред които и българският гражданин Илиян Василев.

Руската страна е предоставила списъка по настояване на ЕС във връзка с зачестилите в последно време случаи на отказан достъп на европейски граждани, които не са имали никаква предварителна информация в тази връзка.

Освен имената, руската страна не е предоставила никакви мотиви или правна аргументация за забраната за достъп. В този смисъл българската страна, съвместно с останалите ни партньори от ЕС, ще потърси разяснения за всеки индивидуален случай на европейски гражданин, на който е отказан достъп до Руската федерация."

Ключови думи

Коментари

...

Да ми пита ...., естествено, че ще го включи. Той нали е горд от това :)))

Няма ли насрочен протест?

Хаха

Правим плакатите "Сашо си е наш!" :)))

Айляк

Защото никой не обича агенти от ДС, та били те и с псевдоним "Сашо 11". Бивши ченгета няма, а доносника винаги си остава доносник и всички го недолюбват, да не кажа мразят, дори и в путинова рус!

Васко

Притрябвало му на Илианския да ходи в Сатрапистан. Оставете кочината за прасетата!

Деян

Ако казаното от Илиян Василев беше въздух под налягане, никой нямаше да му обърне внимание. Санкцията срещу него е най-верния показател, че той казва истината. А тя боде и не се понася. Путин и шайката му са преди всичко врагове на истината.

скакауец

Wow, каква решимост, плам и фанатизъм лъха от тези на снимката O_o. Amazing! Awesome! Нема се пуашиш, Иуиянчо, you can do it! Тебе не ти требе жокер. Оня уиуипут, хууиган да му мисли какво му гуасят.

Анчо

От всички седесарчета в правителството само Даниел Митов си върши работата добра и ми вдъхва доверие!

Все едно да питаш камилата защо е гърбава.

Иван

Защо ли? Защото в Русия от всичко най-много мразят истината.

elena

А САЩ дори не ни даде имената на българите в забранителния списък за влизане в тяхната държава. И какво направи МВнР?

Какво направи МВнР? Каквото прави винаги - изпълнява директивите на "Козяк". А и САЩ категорично не дават мотиви при отказ за виза или в най-добрият случай тя е - потенциален емигрант.

stan

Ми защото се е надупил на САЩ

поли

Смешниците на Путин! Кой се е завтекъл да ходи при тях?! Защо руските милионери избират да живеят на запад?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.