Освен, че не са събрали акъл да отворят касата при "прословутия" въоръжен грабеж на пл. "Македония", който стана хит в интернет, двамата извършители са изтървали и мобилен телефон на местопрестъплението.

Това става ясно от съобщение на прокуратурата, че двамата - съпрузите Боряна и Рангел Рангелови са задържани.

Както Клуб Z писа вчера, клипът на мъж и жена, които брутално обират с оръжие продавачка, обходи социалните мрежи. Пред нас собственикът на магазина каза, че двамата, симулирайки покупка, дори не са изчакали продавачката да отключи касата и затова са си тръгнали само със стока - цигари.

Това се случи снощи в нашият магазин. Ако познавате някой от извършителите на грабежа, моля сигнализирайте в най-близкото РПУ или се обадете на 0887030007.Предварително благодаря!

Posted by Mihail Rusinov on Wednesday, May 27, 2015

При извършения оглед в магазина е открит мобилен телефон, който е бил носен от единия от извършителите. Иззети и прегледани са записите от камерите в магазина, съобщават днес от прокуратурата.

Извършено е претърсване и изземване в жилището на Рангелови, където е открита шапката, с която Рангел Рангелов е бил по време на престъплението, както и използваното от него при грабежа оръжие – пистолет.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалата, балистична, стоково - оценъчна и ДНК експертизи, поясняват още разследващите.

Днес сутринта двамата са задържани от СДВР за 24 часа, а по-късно са привлечени като обвиняеми и задържани от Софийска районна прокуратура за 72 часа. Предстои СРП да поиска от Софийския районен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“.