Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Русе - град на свободния дух" е мотото на крайдунавския град.

Тази история е истинска. Един русенец написал писмо до медиите със заглавие “Как най-лесно се крадат пари от еврофондовете?”. В него твърди, че ремонтът на един булевард в Русе се извършва с некачествени материали. На следващия ден застанал в центъра на града, сложил няколко камъка в една кутия и обявил, че ще ги прати на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

И общината назначила проверка, за да установи дали имат основания твърденията на гражданина... А, не, не! Чакайте малко, това е от друг филм.

Нашият продължава така:

Кметът на Русе изпраща писма до главния прокурор и до ДАНС и настоява „компетентните институции да установят следните обстоятелства":

(следват цитати от писмото, които са публикувани на сайта на общината)

1. С какви данни разполага авторът на материала за извършени престъпления от общ характер, свързани с усвояване на средства, отпускани от фондовете на Европейския съюз?

2. Как “групата български граждани”, посочена от автора на публикацията, е узнала, че строителните материали, които ще изпрати в Европейската комисия, са от строителната площадка на бул. „Тутракан“ и как е установила тяхното качество?

3. Как посочената група се е снабдила с „мострите“ от вложените материали, както при снабдяването с тях, извършено ли е престъпление от общ характер – кражба, в случай че материалите са били разположени върху строителната площадка, респективно налице ли е унищожаване/повреждане на чужда недвижима вещ, ако същите са били вече вложени.

(край на цитатите)

Миналото на русенския кмет в редиците на армията и МВР вероятно обяснява подобен подход.

Кметът обаче – както и всеки друг, може да заведе дело срещу гражданина, ако той твърди, че кметът краде, а кметът не краде. Може и да опровергае твърденията на гражданина, ако те не са верни. В демокрацията е така. 

Но пък защо да прави това, като може да сезира прокуратурата и ДАНС.

Компетентните институции може и да установят обстоятелствата, от които се интересува кметът.

А кой ще установи бива ли ги камъните?

Ключови думи

Коментари

гунев

145- сантиметровото нищожество, което се явява ГЕРбаджийски кмет на крайдунавския град, и което е агент-доносник на ДС, все още си въобразява, горкото, че годината е 1988, а не 2015! И затова веднага е побързало да се обърне за помощ към репресивните органи, както е правило и тогава, като агент- доносник на ДС! И вероятно е решило, че протестиращият гражданин срещу чудовищната корупция в русенската община, тутакси ще бъде изпратен в някой комунистически лагер на смъртта, където после трупът му да бъде изяден от лагерните прасета! Само че, 145 - сантиметровото нищожество, така да ес каже, русенският кмет, нещо се е объркало! Да, доказано е, материалите са не само лошокачествени, но дори и опасни! А кой е гушнал парите от поредната огромна далавера - да разследват ДАНС и Прокуратурата! Но да разследват този, който ги е откраднал, тоест - ДС - доносникът, видният ГЕРБаджийски кмет! А не този, който е установил престъплението!

бръкнали са МУ в задника със боксова ръкавица на Честния..

Ахъм

Полудял е дребния психопат задето осветляват ВКР агентите и сега ще лъсне какви ги е вършил през соца, героят демократ и антикомунист.

Загрижен русенец

Абе тука Бойко Никифоров с мустачките от т.нат сдружение "бъдеще" за Русе си го познаваме много добре от времената на зимните протести срещу цените на тока и в последствие контра-протестите в подкрепа на Олигарски. Той беше на първите редици заедно с хора като Бисер-Петното, Венци-Чикагото, Йордан Бонев. Този не е случаен човек и рита в Б-отбора на Путлер. Между другото е пословично известен в Русе с едно присвояване на имот в областта на колибите около река Дунав. Дет' се вика - крадецът вика "дръжте крадеца".

:)

А бие ли негрите?

Загрижен русенец

Бедров, колко Ви платиха за да пишете статии в подкрепа на хората на КОЙ или го правите от ниска информираност? Не можахте ли поне да разгледате биографията на Бойко Никифоров, достъпна е толкова много информация за въпросната персона в интернет. Втора черна точка за Вас след като защитавахате в предна статия убийците на свободата на словото от ТВ7 и Краун Медия.

Камен

Бойко Никифоров действително е умствено изостанал тип! Как може заради лични облаги да направи подобна простотия?!

А какво беше..

Пълни помияри са тия типове.. Колко ли ниско ще паднат само и само да извлекат някаква политическа облага? Бъдеще за Русе някога беше организация с идеална цел, с цел да станат улиците по безопасни, след трагичния инцидент с фатален край на едно дете, но Бойко Никифоров тотално превзе организацията и я изроди в това изчадие което е сега. С друго освен с черен ПР вече не може да бъде свързана.. Много жалко.

Нали няма вече политически тролове?

Нали имаше споразумение до изборите да няма политически тролове? От къде се излюпиха толкова много като коментари на статията? Нима народа е сляп и не вижда, как магистрали , построени преди месец- пропадат? Нима народа не вижда,че само допуснати кметове строителни организации строят? Нима народа не вижда как изведнъж до вчера бедни -днес , облекли партийни дрехи някои вирнаха носове и напълниха джобове приближени до властта новобогаташи? Ние не сме слепи и знаем,че се краде като за последно! За това не им бе удобна Маковей и проплакаха като вдовици за парче месо и ББ и ЦЦ и всички от обкръжението им...

Р Р

Що за човек ще тръгне да краде камъни от строежите и ще ги праща до най-висока инстанция че и изпонаписал една камара клевети. А как ще докаже че тия камъни са взети от строежа? Кои са му експертите дето твърдели това и онова? Измислена скалъпена работа е цялото нещо и краен потърпевш ще е България.. Но какво може да се очаква от един дърт комунист...

Кратко мнение на един уж свободен дух.

Г-н Кмете, ако съвестта ти беше чиста по този въпрос, нямаше да се обръщаш към разни други институции, чиято репутация също е съсипана в очите на гражданите. За да създадеш чувство на сигурност у гражданите, трябваше да уговориш публичен дебат по този въпрос, на който задължително да присъства и Господинът, отправил тези сериозни обвинения към теб. А ако толкова държиш прехвърлиш топката на институциите по този въпрос, трябваше да се обърнеш към някоя европейска комисия, която отговаря за тези проекти - та нали от там идват парите за помена. Сега имаш възможност да поправиш грешката си и да постъпиш като истински шериф на справедливостта, като го сториш, за да разсееш всички съмнения. :)

Галфон

Вярно е, че си "уж свободен". Отлично попадение при избора на тролския прякор.

Аз

Елементарното поведение на Бойко Никифоров вече взе да втръсва... Тоя човек направо се оля с всичките си измислени протести подписки и какво ли още не. Заслужава си проверката която му тръшнаха, да се види веднъж за винаги какъв всъщност е тоя тип и каква му е работата.. Кмета не може да занимава ДАНС за щяло и нещяло ама Никифоров може да занимава Юнкер с камъни?? Айде моля ви се...

Кой си ти бре?

Елементарен си ти-тролчо тролев! Заради такива като теб- България ще е пример за корупция и на опашката на Европа! Жалък си...

Никифор Бойков

Адашът Бойко Никифоров по добре да каже за имотчето си долу по дунава, как го придоби...

Аз съм БЪЛГАРЧЕ, безродници!

Никой не се е съмнявал, че Рассия няма да прибегне до най-жалките си пионки за да саботира регионалното развитие в Русе. Не Ви ли е срам бе, безродници, да работите за вражески сили срещу родината си и срещу града, в който сте се се родили и израстнали. Като беше Олигарски на власт направихте всички по силите си да спрете парите от еврофондовете, сега не сте на власт и пак пипате с мръсните си ръчички и пишете доноси. На всички ни стана ясно като какви сте работили по комунизма. България е по-силна от Вас и ще пребъде в ЕС и НАТО, колкото и да не Ви се иска да е това така!

Един информиран

Кой не го познава професионалния протестър Боко Никифоров. Навсякъде където може да се кешира от протестна дейност - той е на първите редици, заедно с оня мазния Мариян-комунягата и наркотрафикантите Венци-Чикагото и Бисер-Петното.

Стоян Игнатов

За да тролиш автентично е необходим талант. Този който ви плаща да вземе да ви разкара, че го забивате допълнително. Кмете кмете, сега работата наистина започна да намирисва. Наел си кухи лейки да ти лобират. Ентусиазма им да кликат по плюсове и минуси също ги издава. Мярка си трябва за тези неща. Глупак тарикат няма, а по големи тъпаци от русенските „тарикати“ съвсем. За смях направихте града ни. Марш по селата от които сте изпълзели! Започваме да си задаваме въпроси обаче. Когато в България работиш с еврофондове е ясно, че едни пари в различни посоки се пренасочват. И тук както навсякъде, ще повторя, мярката е важна обаче. Мярката е едната боя дето дели едни хора от затвора. Асфалта няма къде да го скриеш. Много скоро румънския челен опит ще бъде приложен у нас. Въпрос на 2-3 години само. Умната кмете, умната!

Хахаха

Ще умра от смях, Русия саботирала, Пеевски саботирал. Фактите са следните: кметчето макар да е от ГЕРБ, е агентче на ДС от ВКР, демек кълнял се е в партията-майка и слугувало на съветския съюз навремето, сега явно се кълне в демократичните ценности, интересно в кой от двата момента е лъгал. Пеевски няма причина да го мрази, лафки има през 100 метра в Русе. На практика на всяка спирка. И когато спирката е на неудобно място за да се направи поредната лафка, мястото й се променя. Въпросният булевард е даден на всеизвестна герберска фирма да го прави, реализацията на проекта се забави вече с години и няколко поредни анекса към договора, в полза на последната естествено. Ще ме уморите от смях. А знаете ли че тоя пич е строил една бригада назначени калинки в общината да му пишат коментари и да ги гласуват? Защото те работата за която са назначени по принцип не знаят как да я вършат? И по принцип ДАНС трябва него да разследва, както стана вече няколко пъти и нещата се замазваха под килима. Сега е изтрещял, защото ЕК няма да го замете под килима и ще им набиват чомбери. ГЕРБ направиха голяма грешка с това човече. То верно че е кухо и послушно, но това не е предимство, предимство е до едно време, след това носи само пасиви.

Звонко Павловски

Колега, колко ти плащат за нощен труд по форумите? При БСП как са зарплатите за ефтино предизборно тролене?

Хахаха

Та да де, всеизвестната фирма дето го строи е собственост на мъжлето на видната ни депутатка, бивша здравна министърка, която русенци наричат с пищното име "Деса-Простакеса", "Дуловската принцеса" и т.н. Фирмичка на хартия през 2010 и понастоящем един от основните изпълнители на инфраструктурни проекти в Северна България. Днес въпросната разследва КТБ, тя има капацитет за това, добре че Бойко навремето я забелязал на едно кръстовище. Та обратно към въпросния булевард, докато г-н депутата "състизание с идин кон ни съ прай" беше зам. по инфраструктурата, добре ги уреждаха с анекси, ама трябва вече да се открива обекта предизборно....и ташак след ташак. Тук става въпрос за толкова брутален балкански непотизъм, шуробаджанащина и партийна партизанщина, че БКП частни уроци от тях трябва да вземат. Надявам се румънската вълна да не ни подмине и след 1-2 години въпросните селски пръчки да станат съседи по килия.

Посветен

Като гледам ако мине румънската вълна, ще трябва да открият специализиран затвор за кадрите на БСП с всичките Ви енергийни проекти, които ощетяват джоба на данъколатеца и са перална за руски кинти на джобния диктатор.

ЕЖК

Сашо Стефанов и бившият му зет (заради дългове са са развели) Венцислав Великов дърпат конците на Бойко Никифоров и брат му Любо.И двете момчета имат ментални проблеми и цял живот са аутсайдери. На Бойко Никифоров брат му са го изгонили от ДАНС за доноси срещу колеги,но не е лошо да го проверят за шпионаж в полза на Русия. Всичките тези работят в полза на БСП и за пари.

Гласоподавател

Щом всички бесебарски тролове са мобилизирани да плюят така яростно срещу г-н Стоилов, значи прави нещо правилно. Предният път не гласувах за кмет на Русе, но този път ме мотивирахте да пусна гласа си за кметът, който започна да реставрира града ми.

Хахаха

И да позная, назначи те на работа след месеци безплодно листване на борсата?

Влади

Колеги, Русе ще има отново червен кмет, когато русенските липи вържат плодове. След фиаското наречено Божидар Йотов, което потопи град в мизерия, можете само да си мечтаете отново да имате кмет. Дъртият ви електорат измря, а младите гледат към Европа и тъй като Русе е европейски град, гласовете на младежите няма да спечелите с лозунги за комунистическо благоденствие. След мандата на Пламен О, БСП съвсем се маргинализира и няма да се учудя, та дори ще ми е приятно да видя, че дори ДПС ви задминава по гласове. Пък ако щете активирайте и Бисер Петното да праща чакъл до Брюксел. На г-н Юнкер му е ясно до къде докарахте България през едва едногодишния си последен мандат, така че не се хабете - десните сили в България имат пълна подкрепа от ЕК. Вие - ушанките можете да поискате само подкрепа само от матушката си ама като гледам и тя ви обърна гръб за сметка на атаката и ченгетата на папка Гоце. Червените боклуци вече никой не ви ще :)

Русенската секция

Вие луди ли сте, бе?! От както Пламен Стоилов стана кмен Русе живна и започна да се развива. След Елеонора Николова никой не си беше мръднал пръста за да направи Русе по-приятно място за живеене. В момента, в който пиша този коментар се разходжам по реставрираната благодарение на европейските фондове ул. Александровска, по която падаха тераси от старите сгради и можеха да убият човек. Сега улицата изглежда прекрасно - с нова настилка, фонтани, добре осветена нощем и млади хора с усмивки на лица седят на пейките, които бяха монтирани срещу Роял (там където преди паркираха незаконно автомобили и човек не можеше да се спре да отдъхне за минута-две.

Варко

Нямам оплаквания от последния мандат на г-н Стоилов. Добре си върши работата човека и пак ще гласувам за него, за да се развива Русе. В момента няма никакъв стойностен конкурет на настроящия кмет. За кого да гласувам? За БСП или раздвоението на личността му - АБВ, или може би за АТАКА? Та последните три са все национални предатели.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.