Звездата на българския и световен волейбол Матей Казийски бе избран за най-добър посрещач на завършилата преди малко финална четворка на волейболната Шампионска лига, провела се в турската столица Анкара.

Въпреки, че неговият тим "Халкбанк" загуби финала от шампиона на Русия "Белогорие" Белгород, страхотната игра на Матей не остана незабелязана и българинът грабна престижната награда.

За Матей това е поредно признание на волейболен форум, от най-голяма класа. Феноменалният талант грабва приз след приз, без значение фланелката на кой отбор носи. Богатата му колекция от медали, купи и индивидулани награди включва още - волейболист номер едно на Европа за 2006 г.,MVP на финалната четворка на Купата на Русия, MVP на Световното клубно първенство в Доха през 2009 г., най-добър нападател на Световното клубно първенство в Доха през 2009 г., носител на Купата на Италия за 2010 г., шампион на Италия за 2011 г., носител на Купата на Италия за 2012 г.,световен клубен шампион с "Итас Диатек" Трентино на шампионата в Доха през 2012 г., шампион на Италия за 2013 г., носител на Суперкупата на Турция за 2013 г. с "Халбанк" Анкара.

Днес момчетата на Радо Стойчев не успяха да сътворят чудо и да спечелят златните медали от Шампионската лига, но сърцатата им игра бе възнаградена и освен Матей още двама играчи на "Халбанк" си тръгнаха с индивидулани призове. Рафаел Де Оливейра грабна приз за най-добър разпределител, а Емре Батур спечели отличие за най-добър изпълнител на сервис. За най-полезен играч (MVP) на турнира заслужено бе определен 38-годишният посрещач Сергей Тетюхин от "Белогорие", който беше с основна заслуга за спечелването на днешния трофей.