Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес Европейската комисия направи законодателно предложение за преразпределяне на бежанци от Италия и Гърция между останалите държави от ЕС. България не се класира за тази форма на солидарност, предвидена в неговия договор.

Член 78 (3) от Лисабонския договор предвижда преразпределяне на пришълците, ако миграционният натиск върху определени държави стане много голям. Комисията преценява, че на това условие засега отговарят само Италия и Гърция. България и Малта не са споменати.

За да бъде прието предложението, е нужно квалифицирано мнозинство в Съвета на министрите, след като бъде консултиран Европейският парламент. Неговото одобрение обаче не е нужно.

Схемата ще действа две години и предвижда преразпределянето на общо 40 000 мигранти - 24 000 от Италия и 16 000 от Гърция. Те представляват 40 на сто от всички незаконно преминали границите на ЕС и намиращи се в очевидна нужда от международна закрила.

"Ние вярваме, че това е спрадевдливо разпределение. Смятаме, че нашата политика се базира на честни и количествени критерии", каза комисарят по миграцията, убежището и вътрешните работи Димитрис Аврамопулос. "Защо само Италия и Гърция? Защото сега те са под най-голям натиск. Този механизъм, ако потрябва, ще бъде приложен към всяка друга страна-членка".

"Това какво е внезапно нахлуване ще се определя страна по страна", отговори той на въпрос защо България не е включена в предложението. "Ако тези страни (които не са включени - б.а.) бъдат поставени под внезапен миграционен натиск, те ще бъдат освободени от това да приемат мигранти от Италия и Гърция и за тях ще има подобен механизъм" 

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

Европа трябва да спре да приема нелегални емигранти.

Нелегалните да ги приема този, който безотговорно ги е принудил да емигрират! Изключвам катаклизми и бедствени положения... Всяко едно кътче на планетата може да бъде рай с нормални условия за живот, но кой ти мисли за това?!!!

x3mr666

Ние ще продължаваме да ги хрантутиме, дори още ще пуснем!

хаха

Нашите "бежанци"са ни малко, Гърмен ни е малко, бедността ни е малка, просто цъфтим. Нека пращат.., още и още :) ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ, ДАМИ И ГОСПОДА! За каква "солидарност" говорите, лицемери от охранената Европа!

Те се правят на слепи за истината и гонят своите интереси на наш гръб и с явна цел! Толкова е просто, нима не го виждате?! Това безобразие наистина вече премина всякакви граници! Аман от тъпоумни управляващи!!!

Брюксел да престане да предлага нещо, което не го засяга, а ЕС нека спре да бъде мащеха за тези, най-накрая на опашката!!! От такова разминаване в интересите и от толкова голямата "грижа" можем да станем по-зле и от колкото бяхме! Каквото и да се прави е очебийно и не е това, което изглежда!!!

До всички тъпанари

ТЪПИ глупаци! Разпределението е според населението на всяка страна и затова най-много ще трябва да приеме Германия. До момента най-много приема Швеция, а България е на 7 място, заедно с Австрия и Германия.

до умника

О евроатлантико сияен, о благоволи ние - "тъпанарите" да попитаме, а защо България ПРИЕМА допълнително бежанци, ние не сме ли на "фронтовата линия" с бежанците, наред с Гърция и Италия. Не можеше ли това да бъде отчетено от такива умници, сред които си и ти. О сиянийй! И като все пак не ни разрешават да разпределяме от нашите бежанци, то поне да не приема, тъй като при нас ВЛИЗАТ ДИРЕКТНО хиляди бежанци. Благодаря за вниманието!

На четири очи ми се ще да ги питам тези умници въобще изобщо разбират ли какво правят и осъзнават ли в какво са ни набъркали?!!! Бре ние не сме предмети, че да ни местите от едно място на друго без да ни питате какво искаме!!! Майката Земя е наш роден дом и свещено право за абсолютно всички! Това, което неадекватно се прави ще ни излезе през носа, изобщо не си мислете, че е шегичка като за игра на малки деца!

Брюксел да дойде тук да поживее и да види как е и после да си сърба това, което предлага!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.