Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд. 

Пейо Яворов "възкръсна" във фейсбук и в нощта преди матурата по български език и литература за 12 – ти клас написа следното: „Успех на всички. Дано сте ме научили добре.” Именно стихотворението на Яворов „Ще бъдеш в бяло” се падна на матурата.

Всъщност това не е единственият статус в социалната мрежа на поета-революционер и борец за свободата на Македония. Веднага след речта на Сергей Станишев в Скопие, Яворов публикува на стената си във фейсбук: „Пейо Яворов feeling confused with Goce Delchev”.

* * *

В деня преди матурите майка наказала сина си за слабия му успех, с който завършил, като го пратила да напазарува.

След 20 минути синът се върнал.

Я да видим какво купи – тръгнала да рови в торбите майката.

Ами купих три свински котлета, зелена салата, репички и отговорите на матурите за утре!

* * *

След поредния гаф с изтеклите отговори на тестовете на матурите МОН вече не се чете „Министерство на Образованието и Науката” , а „Матури – Отговорите Напазарувай”!

* * *

Президентът Росен Плевнелиев също допусна поредния си гаф – този път с незнанието си, че Далай Лама е посещавал България. Гафът се случи на срещата на президента с будистки монаси в Монголия.

На следващия ден Росен Плевнелиев решил да замаже грешката си, отишъл отново при монголските монаси и им казал:

Извинявайте, не знаех, че Далай Лама е идвал в България. Но сега ми хрумна друго – защо не доведете за пръв път в България вашия голям лидер Чингиз хан?!

* * *

В четвъртък служители на ДАНС нахлуха в пловдивската университетска болница „Св. Георги”.

Според свидетели на случката обаче, служителите на ДАНС веднага били изгонени от здравното заведение, защото нямали направление!

* * *

Президентът на „Лудогорец” Кирил Домусчиев, който е и председател на КРИБ, си изпусна нервите и нарече журналиста на btv Димитър Тасев олигофрен. Това се случи, след като журналистът попита Домусчиев не му ли е обидно, че е имало празни места при откриването на трибуна „Моци”.

Още същата вечер Кирил Домусчиев бил чут да оправдава грозната си постъпка със заядливия въпрос на журналиста: „Ако от btv бяха пратили да ме интервюира Алекси Сокачев, нямаше да се ядосам. Той щеше да зададе въпроса си така: „Г-н Домусчиев, само на мен ли ми се стори, че имаше две-три празни седалки на тази прекраааасна, тази изключиииителна трибуна „Мо-ци! Мо-ци! Мо-ци! Моциииииии!”

* * *

Млад мъж излезе необезпокояван зад гърба на премиера Бойко Борисов по време на пресконференция и размаха монета от две стотинки.

Така охраната на НСО беше направена точно на... две стотинки!

* * *

Тази седмица стана ясно, че въоръжените сили на България ще се модернизират и с дарения на физически лица.

Всъщност в Министерството на отбраната вече са постъпили и няколко дарения:

Палка и пистолет от Волен Сидеров.

Пистолет, зареден с патрон с пипер от Октай Енимехмедов.

Бухалка от Бойко Борисов.

Димка от Яне Янев.

Офицерският кортик на Росен Петров от Николай Бареков.

Летяща метла от Мая Манолова.