Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Енергийният бос Христо Ковачки съвсем скоро ще получи жп лиценз и ще може да извършва сам превозите на въглищата от рудниците до ТЕЦ-овете си, научи Клуб Z.

За разрешителното спонсорът на партия "Лидер", която е част парламентарната група на Български демократичен център, внесе документи още миналата година, но Изпълнителна агенция "Железопътна администрация" към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията досега все откриваше "пропуски" в книжата и не му го даваше.

"Всички несъответствия вече са отстранени и няма законови основания г-н Ковачки да не получи лиценза", обясни източник от ведомството.

Още през януари министър Ивайло Московски намекна за подобно развитие на сагата около разрешителното за товарните жп превози.

"Ако Христо Ковачки поиска лиценз за товарен оператор, аз не мога да му откажа. Той ще обжалва в съда и ще спечели", каза тогава министърът.

В момента превозите на рудата на бизнесмена са основната част от заниманията на "БДЖ-Товарни превози". Те представляват над една трета от цялата дейност на жп компанията. Сега обаче след като Ковачки спре да използва услугите на държавния превозвач се очаква драстичен спад на приходите и обемите. 

Както Клуб Z вече съобщи през първото тримесечие, и без Ковачки да е отпаднал напълно като клиент, финансовите резултати на жп превозвача са плачевни.

В товарното поделение на БДЖ приходите от продажби намаляват от 30,476 млн. лева през 2014 г. на 26,889 млн. лева през първо тримесечие на 2015 г., т.е. намалението е 3, 586 млн. лева или 12%.

Чистата загуба нараства от 3,182 млн. лева през 2014 г. на  5,397 млн. лева или със 70%, а собственият капитал намалява от 76,3 милиона лева през 3-те месеца на 2014 г. на 45,5 млн. лева през 3-те месеца на 2015 г. Това означава, че оценката на компанията е паднала с 31,105 милиона лева или с 41%. 

През първото тримесечие превозените от БДЖ товари на фирми на Христо Ковачки са намалели с 36 на сто, показват финансовите резултати на жп превозвача. 

Ключови думи

Коментари

"Браво" на Доган-пак си уреди брокера....

Само заглавия

18 февруари 2009, И ФБР разследвало Христо Ковачки Американските агенти са предоставили на българските си колеги огромна по обем документация в подкрепа на обвинението, че милионерът с политически амбиции участва във финансови измами. 2009 г. Три до осем години затвор грозят Ковачки На бизнесмена са повдигнати обвинения за данъчни задължения за около 16 млн. лева 2013г. ВКС връща делото срещу Ковачки за ново разглеждане Той бе осъден на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок и глоба от 20 000 лева

Владимир Каролев

RIP БДЖ

Vallige die all

Владо още нашата ПАРТИЯ от 2001 започна да закопава БДЖ.

Освен лиценз му трябват вагони и локомотиви, работници и прочие. НЕ МУ ГИ "ПОДАРЯВАЙТЕ", а му ги продайте за милиони и ще покриете загубата от 5 милиона!

A Ковачки ще плаща ли за използването на релсовите пътища, за използването на гарите, за техническото обслужване, за включването в системата на БДЖ???? Или това също му е подарено?

V

Ковачки няма да ползва системата на БДЖ, а на НКЖИ, така както други частни компании, като БЖК и ДБ Шенкер ползват в момента.

всичко това става с явната помощ на управленският екип на бдж

Плавник

Московски го разбирам. Ако на оня документите му са изрядни, няма как да му откаже лиценз. Обаче държавата като цяло не я разбирам. Оръфляка дължи десетки милиони данъци и осигуровки, но това не е причина да му откажат лиценз. Обаче аз ако не съм си платил фиша за 20 лева пред КАТ няма да ми преиздадат личната карта. Ташак пълен!

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Развеселен

ах това животно не спие да пие кръвта на народа

Бойко е народоубиец ,позволи таци вратичка да съществува и не я премахна

Хубава работа, ама българска!

Хубава работа, ама българска!Срам нямат тези хора.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.