Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нелегалната работа на чужденци във Великобритания ще бъде обявена за престъпление и властите ще имат право да конфискуват парите на нарушителите, съобщава пресата на Острова.

Това предвиждат новите мерки за овладяване на високите нива на имиграция, които премиерът Дейвид Камерън ще представи днес. Правителството ще предложи да се дадат на властите права да конфискуват спечелените по този начин средства.

Камерън ще обяви мерките часове преди първата си задгранична визита след спечелването на втория премиерски мандат. На 7 май неговата Консервативна партия взе абсолютно мнозинство. Той заминава за Рига, където ще участва в срещата на "Източно партньорство". В нея ще се включи и българският премиер Бойко Борисов.

По официалните данни нетната годишна имиграция в Обединеното кралство през 2014 г. е била около 318 000 души.

Очаква се в Рига Камерън да напомни на колегите си от ЕС, че страната му иска рязко да ограничи достъпа на гражданите ва другите страни от Съюза до британските социалните си програми.

"Силна страна е не тази, която вдига мостовете пред крепостните си стени, а тази, която контролира имиграцията", гласи един от цитатите от предварителния текст на речта му.

Камерън вече обяви, че иска Великобритания да може, без да нарушава правата в ЕС, да накара имигрантите от останалите 27 страни членки да чакат 4 години, преди да получат достъп до редица социални помощи, както и да депортира онези, които не са си намерили работа в рамките на 6 месеца.

Германия е склонна да помогне на Лондон. Един от признаците е, че финансовият й министър Волфганг Шойбле покани колегата си Джордж Озбърн в Берлин да обсъдят евентуална реформа на правилата в ЕС и еврозоната. Франция обаче е против предоговаряне на основни права в договорите на ЕС.

Ключови думи

Коментари

Развеселен

ако Германия и Великобритания се обединят, ще могат да защитят границите на Европейския съюз!

Те защитават границите на ЕС и срещу нас българите

Развеселен

ние сме в ЕС

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.