Уейн Рууни вкара феноменален гол и добави още един за победата на „Манчестър Юнайтед“ с 2:0 на гости в Лондон срещу „Уест Хем“. В 8-ата минута английският национал откри резултата с невероятен шут от центъра на терена, който изненада вратаря на „чуковете“ Адриан. Победата не промени класирането на „червените дяволи“, като те продължават да бъдат на седмото място, вече с 51 точки, на цели 11 от Топ 4. „Уест Хем“ падна до 14-ото място с 31 точки, на 6 от опасната зона.

С двете си попадения Рууни вече е трети във вечната голмайсторска листа на „Манчестър Юнайтед“. Нападателят събра 212 гола и изпревари Джак Роули с един гол. Далеч напред са Денис Лоу с 237 и сър Боби Чарлтън с 249.

Продължава великолепната серия на „Ливърпул“ във Висшата лига. Луис Суарес вкара хеттрик и вече има 28 гола в 25 мача в първенството, а неговите съотборници добавиха още три за разгромната победа на „мърсисайдци“ като гости на предпоследния „Кардиф“ с 6:3. „Червените“ не спират да бележат и вече имат 82 попадения в 30 мача. Рекордът във Висшата лига е на „Челси“ от сезон 2009/10 (когато „сините“ спечелиха дубъл – шампионат и купа) – 103 гола в 38 двубоя.

„Ливърпул“ за последно загуби в края на м.г. - навън срещу „Манчестър Сити“, и има сравнително лека програма до края на сезона. Момчетата на мениджъра Брендън Роджърс приемат „гражданите“ и лидера „Челси“ на „Анфилд“, като тези три отбора се очертава да се борят за златните медали. Лондончани са първи с 69 точки от 31 мача, втори е „Ливърпул“ с 65 от 30 изиграни срещи, а „Сити“ е трети с 63 точки, но от 28 двубоя.

„Гражданите“ вкараха пет и не допуснаха нито един срещу последния „Фулъм“, като Яя Туре се отличи с хеттрик (два гола от дузпа). „Сити“ е втори по отбелязани голове след „Ливърпул“ със „само“ 76, но и с два мача по-малко от „червените“.

„Евертън“ взе ценни три точки у дома срещу „Суонзи“ (3:2) и след като „Арсенал“ не взе точки този кръг, „карамелите“ възродиха своите надежди за място в Топ 4. Момчетата на Роберто Мартинес имат 54 точки срещу 62 за „артилеристите“, но имат и мач по-малко. На 6 април предстои двубой между двата отбора на „Гудисън Парк“ в Ливърпул.

В другите мачове „Хъл“ се отдалечи от опасната зона след ценна победа у дома с 2:0 над „Уест Бромич Албиън“. „Тигрите“ вече са 12-и с 33 точки, а УБА е с четири места по-надолу с 28. „Нюкасъл“ победи „Кристъл Палас“ у дома с минималното 1:0, а „Норич“ остави „Съндърланд“ в зоната на изпадащите след домакинска победа с 2:0.