Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

СИМОНА РУСЕВА

“Ема, Томас, Валентина, Диего, Андре и Габриел, както и съпругата ми се чувстват много по-добре, отколкото очаквахме. Много съм изненадан, но и безкрайно щастлив с четирима сина и две дъщери”, обяви днес на пресконференция гордият баща Хуан Франциско Гонзалес.

Майката Соледад е на 34 години. Семейството дълго време не е имало рожба. По настояване на съпрузите жената била оплодена изкуствено.

Бременността протекла нормално. Всички знаели, че ще се родят повече от две деца, но дори лекарите не установили, че майката носи в утробата си 6 плода.

От края на април т. г. неотлъчно до нея са били двама гинеколози, диетоложка и терапевтка. Раждането е било планирано за идната седмица, но Соледад започнала да се чувства зле, разширената матка притискала белите дробове.
Тя е родила чрез секцио през 28-ата седмица, в 7-ия месец. Това при близнаци и повече деца се смята за нормално. Бебетата тежат от 900 до 1100 грама. Раждането е продължило 1 час.

“Родилката е в прекрасно здравословно състояние. Окончателната преценка за състоянието на бебетата може да се даде най-рано 72 часа след раждането. Пет от шесте бебета са на изкуствено дишане”, оповестиха от болницата.
Същевременно на пресконференцията директорката на здравното заведение Олга Аргуедас заяви, че всички бебета са напълно нормални, нито едно от тях е с увреждания или с малформации.

“Очаквахме раждането да е след седмица. Мислехме, че ще се родят три момченца, а те се оказаха четири, че и още две момиченца. За нас това е голяма изненада”, заяви щасливата баба на бебетата, циитрана от местните медии.

Това е първото раждане на шестзнаци в Коста Рика, твърдят осведомени.

То е и крайно рисковано за майката и бебетата, които обикновено се появяват на бял свят недоносени, коментират днес експерти от германското Сдружение на гинеколозите и акушерките.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.