Тефтерите със списъци на посетители в сградата на КТБ и лично при Цветан Василев, които изтекоха в медиите, са иззети от прокуратурата, а в следствените действия е участвала следовател Роза Царева - същата, която е работила и по изчезналите тефтери на Филип Златанов. Това твърди "Биволъ" в публикация със заглавие "Следователката по тефтера "Златанов" е иззела и тефтерите от КТБ"?

В тетрадката на КТБ от 13.06.2014 е записана следовател Цанева, която отива във фирмата "Фина С". Точно в този ден сградата на Цар Борис III 159 беше обсадена от прокурори и следователи, които обискираха фирми свързани с Цветан Василев, а според "Биволъ" става въпрос за досадна грешка - има се предвид Роза Царева.

Впоследствие е отворена нова тетрадка за същия ден, в която името на следователката е заличено, показа сравнението между част 3 и част 4 на изтеклите документи (пълните тетрадки може да видите тук).

До момента няма официален отговор от прокуратурата на въпросите изпратени от "Биволъ" още в петък, пише сайтът. От там са попитали дали тефтерите са иззети, дали те имат качеството на веществени доказателствени средства и дали Роза Царева е присъствала на обиските във фирми свързани с Цветан Василев.

Следовател Роза Царева работи под ръководството на следовател Илияна Кирилова в отдел на Софийското следствие, където доскоро шеф беше Петър Петров – Петьо Еврото.  В момента Кирилова неофициално движи „завещаните“ от Еврото дела, пише още "Биволъ".

Роза Царева се е занимавала и с изчезналите тефтери на шефа на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. Това стана ясно от думите на вещото лице Валери Костадинов пред БНТ. И досега не е ясно защо Царева е дала тефтерите на външен експерт, а не е използвала ресурса на НИКК.

Преди време адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков се възмути публично, че един и същ следовател - Роза Царева, се занимава със знакови дела в държавата – на Цветан Цветанов, Богомил Манчев и бившия шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Той изрази съмнение в случайния подбор на следователите в Софийската следствена служба.

От материала на сайта обаче не става ясно кога са иззети тетрадките на портиера, тъй като записките завършват на дата 14 август 2014 г. - много след прословутото нахлуване на полиция и прокурори и затварянето на банката през юни. Пред Клуб Z работещи в ТВ7 още през миналата седмица споделиха, че при прокурорското влизане в сградата на бул. "Цар Борис  III", книгите на охраната не са били изземвани.

По-внимателно вглеждане в прочутите тетрадки, които бяха пратени на медиите в 4 части, показва и нещо друго. Точно 13 юни - датата с която свършва Част 3, има два варианта.

Наистина във варианта в Част 3 пише "следовател Цанева". Това обаче е много по-неинтересното.

Съвсем видно е, че в Част 4, която пък започва с посетителите от същия 13 юни, почеркът е съвсем различен и това се вижда, без да си графолог.

В най-невинната хипотеза - във втория вариант един и същ човек е пранаписал всички имена.