Ще предложа Соломон Паси за кандидатура на Реформаторския блок за кмет на София. Това съобщиха от пресофиса на движение "България за гражданите", цитирайки председателя си и вицепремиер Меглена Кунева. Информацията предаде БГНЕС.

Според Кунева именно име като Паси ще е идеалният кандидат, който ще донесе мобилизация на доверието в РБ.

"Паси е човек, който е донесъл резултат за България и ще допринесе за резултат с подчертано европейски профил и за столицата. Много зряло и точно в профила, в който РБ търси", коментира Кунева по-късно в Туитър и Фейсбук, където потвърди номинацията от името на ДБГ.

Кунева допълва, че коалицията е стабилна – и управляващата, и вътре в РБ. "Наша кандидатура ще обедини гласовете вдясно. Като се гласува за ГЕРБ и РБ, се гласува в една посока, на места ще се подкрепяме в ОбС и при кандидатите, но ние сме конкуренти", подчерта Кунева, като добави, че уважава настоящия кмет на столицата и приноса на Фандъкова за реализацията на европейските проекти.

По думите й обаче собствена кандидатура на РБ е важна за консолидацията на максимално доверие и подкрепа за реформаторските политики от гражданите на столицата, на което РБ държи много.