Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Законът за включване на Крим в Руската федерация бе подписан от президента Путин в тържествената Екатерининска зала на Кремъл, предаде ИТАР-ТАСС. Полуостровът се счита за неразделна част от Русия от 18 март 2014 г. Освен това беше подписан и документ за специалния статут на град Севастопол в рамките на Руската федерация.

За да се придаде по-голяма тежест на този иначе формален акт, на парафирането присъстваха шефовете на двете палати на Руския парламент - Валентина Матвиенко и Сергей Наришкин.

Държавният глава издаде и указ за назначаването на Олег Белавенцев за свои представител в новосъздадения Кримски федерален окръг.


Какво се предвижда в документа 

От 18 март живеещите в Крим и Севастопол украински граждани и лица без гражданство стават граждани на Русия. В срок от един месец всеки, който иска да си запази украинския паспорт, е длъжен да уведоми съответните органи за това.

Езиците на територията на окръга са руски, украински и кримско-татарски.

Военните поделения и формирования ще действат в съответствие с руските закони до регулиране на въпроса за включването на тези органи в състава на въоръжените сили на Русия.

Сътрудниците на органите за сигурност, митниците, милицията, както и прокуратурата, получват предимство при постъпване на работа в съответните служби, при условие, че са с руско гражданство. Те ще бъдат подлагани на изпит по руското законодателство.

Същите условия важат и за съда в Крим и Севастопол.

Издадените документи за самоличност продължават да важат до изтичане на срока им.
 

Преходен период
 

До 1 януари 2015 г. трябва да бъдат уредени всякакви проблеми по преминаването към Русия. Ще бъдат създадени териториални органи на федералната изпълнителна власт. Избори за органите на местната власт ще бъдат проведени през втората неделя на септември 2015 г. Дотогава ще действат сегашния Държавен съвет и Министерски съвет.

До 2015 г. данъците в Крим ще се причисляват към републиканския бюджет, а Русия ще окаже помощ на републиката в съответствие с федералния бюджет за 2014-2016 г.

Рублата става паричната единица  в Крим, но до 2016 г. в сила остава и украинската гривна. Заплатите, социалните надбавки и други плащания ще бъдат единствено в рубли.

Пенсиите ще се запазят и ще се вземат мерки за тяхното точно преизчисляване в рубли.

Границата

По суша граничната бразда между Русия и Украйна ще минава по линията на съществуващата досега територия на Автономната република Крим. Разделянето на морското пространство в Черно и Азовско море ще стане на основата на международните договори на Русия и на нормите и принципите на международното право.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.