Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мислех го за гълъб, а той излезе ястреб. Таен. Хищник, коварно прикрит зад тревопасна фразеология.

Държа да подчертая, че ние не бихме подкрепили широкомащабни икономически санкции [срещу Русия – б.а.] преди оценка на въздействието, тъй като нашите оценки показват, че ние ще бъдем между страните, които бъдат най-сериозно засегнати“.

Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на българските журналисти в Брюксел вчера, преди държавните лидери в Европа да обсъдят, какви нови санкции да наложат на Русия, защото анексира Крим.

И точно когато миролюбивите и отрезвяващи слова на премиера плъзнаха в мрежата, в нея цъфнаха и тайните му „опорни точки“, които беше приготвил за пред останалите си 27 колеги в Европейския съвет. Ако не беше „Клуб Z“, щяха да ги чуят само те и преводачите, които са положили клетва да пазят тайна за казаното на закритите заседания.

И що да видят братушките? Какви ги е говорил техният приятел, българският премиер в Политбюрото на Европа:

Република България не признава резултатите от референдума в АР (автономна република – б.р.) Крим и счита референдума за нелегитимен, в нарушение на Конституцията на Украйна и в противоречие с принципите на международното право".

Значи не признаваш.

"Призоваваме Москва да се въздържи от по-нататъшни действия по отношение на АР Крим, да изтегли военните си сили в местата на постоянната им дислокация".

И акъл даваш.

"Използването на военна сила за окупирането на чужди територии е нарушение на международното право и е неприемливо".

И ни съдиш на всичко отгоре.

"Евентуалното налагане на икономически санкции /т.нар. трети етап/ на Русия от страна на Европейския съюз би засегнало не само Русия, но и ЕС, а България е една от страните, които ще претърпят сериозни загуби...“

Ама те е страх.

И като те е страх, защо не ни признаваш и акъл ни даваш и ни съдиш? Как да не ти спрем газа? Как да не ти вдигнем цената? Как да предоговорим с теб „Южен поток“? Как да не те осъдим за Белене? Ну, заяц...

А бедний, бедний Сидеров? Чия власт е крепил и крепи той в българския парламент? На една империалистическа подлога. На един враг на славянството и православието. На един Кириак Стефчов.

Истинският патриот на такова правителство трябва тутакси да му дръпне щепсела. Иначе отива право на бунището на историята. Като един „мръсен червяк“, като един „низък роб“.

А на здравите сили в БСП в тази сложна вътрешна и международна обстановка мога да кажа само: На упорита борба, другарки и другари, срещу Орешарски и орешарщината във вашите редици!

Да живее България! Да живее „Клуб Z“, където истината винаги лъсва в целия си блясък!

Ключови думи

Коментари

Браво!

Браво Желев!Ама трябвше да го питаш "Орехов" как България ще е сред най-пострадалите страни? Какъв ни е износът за Русия? Цигари, да. За вино не знам, че братушките си пият водката със стаканчик. Че ще пострадаме, то е ясно, ама чак да сме сред най-пострадалите?Хайде, бе!А и когато става въпрос за единна позиция на ЕС, ние пак ли ще сме в тъча?

Mariana

винаги съм се възхищавала на неподражаемата ирония на автора, която прави поносима удивителната наглост и системно предателство на народните интереси на нашата политическа върхушка.

Радев

Увъртането, хлъзгането и лавирането са неизменна част от политиката, така че не виждам нещо особено в маневрите на Орешарски. Какво да правим като сме между чука и наковалнята? Ясно е, че не можем едностранчиво да заклеймим Русия, от друга страна като членове на ЕС трябва да си налягаме парцалите. Иначе отстрани е много лесно да остроумничиш като Желев.

Пролет

На чий гръб остроумничи г-н Желев? Отнася ли се и за канцлера Меркел този сарказъм?

Костов

Много, ама МНОГО глупаво писание.

Тодоров

Много силен коментар!

Doctora

В последните седмици, значителен брой "видни" български „политици” от всички партийни файтони, се присъединиха към всеобщата говорилня и бяха категоризирани от коментаторите като „ястреби”. Позволявам си да отбележа, че става дума за системна грешка. Ястребите (Accipiter) са средни по размер дневни грабливи птици от семейство Ястребови (Accipitridae). Докато Пуйката (мисирка, фитка , Meleagris gallopavo) е домашна птица от семейство Фазанови (Phasianidae)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.